Šta s decom tokom raspusta? Berlitz letnji kamp je zabavno i edukativno rešenje

26 maja, 2022

Za osnovce u Srbiji raspust će početi 24. juna. I koliko god se svi tome radovali, mnogi roditelji koji su uskraćeni za “baka-servis” ili ga prosto ne žele, ne mogu da budu opušteni. Većina njih već dobro zna šta to znači – više sati pred ekranom, tenzije u odnosima s decom (glede tog istog ekrana) i osećaj griže savesti što ih ostavljaju same kod kuće.

Još je veći problem za roditelje mlađih đaka, koji o kvalitetnom provođenju vremena tokom raspusta ne stižu ni da misle, jer im je bitno da dete ima ko makar da pričuva.

Dnevni boravci u ovim situacijama jesu neko rešenje, ali to je, opet, neka vrsta institucionalizacije. Vraćate ih u vrtić, gledano iz njihovog ugla.

Rešenje bi mogla da budu mesta na kojima će deca vreme provoditi u prirodi, slobodnoj igri i učenju kroz igru, usmerenim i slobodnim aktivnostima, sportu i druženju. To su, zapravo, kampovi za decu koji nisu nastali samo da bi decu “imao ko da pričuva” već da bi dobili priliku da nauče stvari koje ne mogu u školi.

Već dobro poznata po kvalitetnim kursevima engleskog jezika za decu Berlitz škola već 11. godinu zaredom organizuje letnji kamp namenjen deci uzrasta od 5 do 14 godina. Iz godine u godinu broj dece u kampu raste, aktivnosti su sve raznovrsnije, a deca se gotovo uvek vraćaju i narednog leta, nakon što jednom dođu.

Berlitz letnji kamp nije mesto za čuvanje dece. To je mesto učenja kroz igru. Sa decom se druže nastavnici engleskog jezika koji s njima govore samo engleski (ne brinite ako ga vaša deca ne razumeju uopšte, to je samo prilika da mnogo nauče).

Berlitz kamp predstavlja bastion zabave letnjeg Beograda, koji nudi širok spektar aktivnosti. Od časova umetnosti na kojima kamperi imaju mogućnost da se kreativno izraze, do fitnesa, zabavne nauke, kuvanja i plivanja, svaka sfera interesovanja je pokrivena. Iz godine u godinu imamo tu čast da pružimo nezaboravno iskustvo kampa deci iz svih delova sveta, ne samo iz Beograda, i time obogatimo njihova letnja iskustva.” – kaže David, jedan od predavača na kampu.

“Deca vole da budu na kampu jer je to opušteno okruženje kao kada se okupe u parku u kraju i zajedno provode vreme, s tim što na kampu imaju organizovane aktivnosti usmerene ka razvijanju različitih veština i sticanju znanja engleskog jezika koje će koristiti u životu. Najbolje od svega je što to učenje mališani ne osećaju kao obavezu i nemaju otpor jer sve uče kroz igru i aktivnosti koje su njima zanimljive i koje ih interesuju.

Divno je videti toliko dece, različite po karakteru i interesovanjima, da se međusobno usklade, povežu i budu svi kao jedno.” – kaže Mihajlo Nikolić iz Berlitz-a.

Kamp se organizuje svakog radnog dana od 9 do 17 časova, a deca sve vreme komuniciraju sa predavačima na engleskom jeziku.

Nastavno osoblje Berlitz-a čine predavači čiji je engleski na nivou maternjih govornika, a ujedno specijalno obučeni za rad sa decom.

“Broj dece po grupama je optimalan za dinamično i aktivno učestvovanje u svim aktivnostima, a grupe su podeljene prema nivou znanja i uzrastu. Dva nastavnika po grupi brinu o deci tokom svih nastavnih i zabavnih aktivnosti.” – kaže Mihajlo i dodaje da je upis već počeo, kao i da roditelji već sad mogu dobiti kompletan raspored aktivnosti za čitavo leto. Dovoljno je da pozovu 069/305-0054 ili da pošalju mejl na adresu novibeograd@berlitz.co.rs.”

“Kamp traje pet nedelja, ali roditelji biraju kada i koliko će dete pohađati. To može biti jedna nedelja, koja vam se učini posebno zanimljiva, ili pak svih pet.” – objašnjava Ivana.

A šta o kampu kažu roditelji:https://www.youtube.com/watch?v=KaXuKpyGJJUKamp se održava na Dedinju u Britanskoj internacionalnoj školi (British International School).

Za dodatne informacije posetite: www.berlitz.co.rs/letnji-kamp

Otvorena vrata za sve zainteresovane za Berlitz letnji kamp

U petak, 10.06, Berlitz organizuje onlajn otvorena vrata za dečiji letnji kamp, gde ćete imati priliku da uživo saznate:

– koja je svrha organizovanja kampa,

– kako izgleda raspored aktivnosti i dan na kampu,

– kako se deca zabavljaju i šta uče,

– ko brine i radi sa decom,

– sve odgovore na vaša pitanja.

Druženje počinje u 19:00 časova, onlajn, preko Zum platforme, a moći ćete da čujete odgovore na eventualna pitanja upravo od onih predavača koji će sa decom raditi na kampu.

Za prijavu pošaljite ime, prezime i da želite prisustvovati na otvorenim vratima na novibeograd@berlitz.co.rs i dobićete link za pristup otvorenim vratima. Naravno, besplatno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama