Staljinovo pismo učitelju sina Vasilija

4 decembra, 2013

STALJINOV sin Vasilij – za razliku od dece mnogih današnjih i ruskih i srpskih rukovodilaca i bogataša – pohađao je običnu školu. Ali, svi su znali čiji je to sin i nije moglo da prođe bez ulagivanja. Zato, kada je pismovođin sin „gubio orijentire“, obični učitelj se mogao požaliti samo „njemu“ i čak dobiti izvinjenje i ljudsku zahvalnost.
Ppočitajte pismo Josifa Visarionoviča Džugašvilija, u istoriji poznatijeg kao Staljin, nastavniku i razrednom starešini sina Vasilija:
  „Nastavniku, drugu Martišinu.
        Dobio sam Vaše pismo o izgredima Vasilija Staljina. Hvala na pismu.
        Odgovaram sa velikim zakašnjenjem zbog prezauzetosti poslom. Molim Vas, izvinite.
        Vasilij je razmažen momak osrednjih sposobnosti, neznalica koja nije uvek pravična, koja voli da ucenjuje slabe „rukovodioce“. On je često dripac slabe, tačnije – neorganizovane volje.
        Razmazili su ga mnogi „kumovi“ i „kumići“ uz isticanje da je on „Staljinov sin“.
        Srećan sam što se u Vama našao makar jedan nastavnik dostojan poštovanja koji se prema Vasiliju odnosi kao prema svima i od klipana zahteva da se potčini školskom režimu.
        Vasilija kvare direktori, koje ste pomenuli, ljudi-krpe kojima nije mesto u školi.
        A što drznik Vasilij još nije upropašten, to je zbog toga što u našoj zemlji još postoje nastavnici koji ne dozvoljavaju da razmaženi vlastelinov sin propadne.
        Moj Vam je savet: neka vaši zahtevi prema Vasiliju budu stroži i ne plašite se lažnih ucena i pretnji razmaženka da će „izvršiti samoubistvo“.
        U tome ćete imati moju podršku.
        Na žalost, nemam mogućnost da se lično bakćem sa Vasilijem. Ali, obećavam Vam da ću ga s’ vremena na vreme zgrabiti za šiju.
        Pozdrav!
J. STALJIN
8. VI `38.
Preuzeto: http://fakti.org/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Staljinovo pismo učitelju sina Vasilija"

  1. Milka kaže:

    Ne valja ni preterana strogoća, ali je “Drug Staljin” normalan roditelj u odnosu na ove danas koji podmićuju, zahtevaju…. da im deca budu petičari, a znanje i vaspitanje im je manje važno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama