Старији основци следеће недеље у клупама у мањим групама, ради оцењивања

март 24, 2021

Кризни штаб је усвојио захтев Министарства просвете да се омогући ученицима да у мањим групама, уз стриктно поштовање епидемиолошких мера, могу да дођу у школу и буду оцењени. У складу са одлукама Кризног штаба, Министарство ће дефинисати јасно упутство и проследити га школским управама, рекао је данас др Зоран Гојковић, након завршене седнице КШ.

– Министарство просвете и школе тражили су да се омогући оцењивање ђака у малим групама у школама где постоји могућност за то. МПН у координацији са локалним самоуправама и школама пронаћи ће модел да се ученици који се морају оценити у школи, да се то и дозволи, уз максимално поштовање епидемиолошких мера, објаснио је он.

Како је одлучено, попуштања мера неће бити, настава ће се за старије основце и даље одвијати онлајн, исто важи и за средњошколце. Млађи основци наставиће да долазе у школу, уз могућност да, ако то родитељи одлуче, пређу на онлајн наставу.

– У овом тренутку и даље имамо велики број новозаражених, он се свакодневно повећава минимално. Број заражених је и даље висок. Потребо је да наставимо ово што смо радили до сада и да се сви вакцинишемо, јер је то једино што може да нас извуче из епидемије – рекао је Гојковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Старији основци следеће недеље у клупама у мањим групама, ради оцењивања"

  1. Aleksa каже:

    Oni da dolaze u manjim grupama, a učeteljima nije mnogo 15 učenika u jednoj grupi?! Nastavnici prvo da održe nastavu, a posle da trče u školu da ispituju decu u manjim grupama!? Kako vas nije sramota? Svi da rade duplo, a ministri da i dalje tvrde da nikome ni minut nije povećan obim posla, samo da ne bi platili. Važno je da pitate roditelje da li im se sviđa nastava na daljinu. Ma, kad ćete da platite prekovremeni rad?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама