Stariji osnovci sledeće nedelje u klupama u manjim grupama, radi ocenjivanja

mart 24, 2021

Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu i budu ocenjeni. U skladu sa odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo će definisati jasno uputstvo i proslediti ga školskim upravama, rekao je danas dr Zoran Gojković, nakon završene sednice KŠ.

– Ministarstvo prosvete i škole tražili su da se omogući ocenjivanje đaka u malim grupama u školama gde postoji mogućnost za to. MPN u koordinaciji sa lokalnim samoupravama i školama pronaći će model da se učenici koji se moraju oceniti u školi, da se to i dozvoli, uz maksimalno poštovanje epidemioloških mera, objasnio je on.

Kako je odlučeno, popuštanja mera neće biti, nastava će se za starije osnovce i dalje odvijati onlajn, isto važi i za srednjoškolce. Mlađi osnovci nastaviće da dolaze u školu, uz mogućnost da, ako to roditelji odluče, pređu na onlajn nastavu.

– U ovom trenutku i dalje imamo veliki broj novozaraženih, on se svakodnevno povećava minimalno. Broj zaraženih je i dalje visok. Potrebo je da nastavimo ovo što smo radili do sada i da se svi vakcinišemo, jer je to jedino što može da nas izvuče iz epidemije – rekao je Gojković.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Stariji osnovci sledeće nedelje u klupama u manjim grupama, radi ocenjivanja"

  1. Aleksa kaže:

    Oni da dolaze u manjim grupama, a učeteljima nije mnogo 15 učenika u jednoj grupi?! Nastavnici prvo da održe nastavu, a posle da trče u školu da ispituju decu u manjim grupama!? Kako vas nije sramota? Svi da rade duplo, a ministri da i dalje tvrde da nikome ni minut nije povećan obim posla, samo da ne bi platili. Važno je da pitate roditelje da li im se sviđa nastava na daljinu. Ma, kad ćete da platite prekovremeni rad?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama