Стигли су и летњи књигопакетићи – на плажу с књигом и попустом од 50%!

21 јуна, 2019

Истраживање Универзитета у Ноксвилу (Америка) показало је да се развој читалачких вештина драстично успорава код деце која током лета не читају. То се касније одражава на њихове опште читалачке способности, које су веома значајне за даље школовање.

Читање је важно за развој вештина потребних за разумевање прочитаног текста, за побољшавање критичког мишљења, обогаћивање речника и упознавање са светом који окружује дете. Различите су стратегије које могу помоћи родитељима да код своје деце подстакну читање током лета – од тога да књига буде незаобилазни део пртљага ако дете негде путује, преко избора правог тренутка за читање (у колима, у парку, пред спавање, на плажи…), до заједничког одласка у библиотеку или књижару, како би дете само изабрало књигу коју жели да чита. За подстицање читалачких навика веома су корисни и разговори с дететом о књизи коју сте му читали, или коју је само прочитало.

Прича о књизи може покренути и друге важне теме и бити леп повод за дружење деце и родитеља

Када се помене читање током летњег распуста, најчешће се помисли на лектиру.

Међутим, користан извор читалачког материјала за децу могу бити књиге из популарне науке, затим психолошки приручници, посебно значајни тинејџерима које муче бројне дилеме о одрастању, као и најразличитије форме белетристике – романи, збирке прича или песама.

За ону децу која још нису постала страствени читаоци, добар рецепт при избору књига су књижевни серијали, јер се тиме повећава шанса да ће током распуста дете прочитати неколико књига о истим јунацима. Такође, пронађите духовите књиге, јер су оне одличан „мамац“ за децу који тек улазе у свет читалаца.

Како би деци и младима понудила занимљиве књиге за читање преко распуста, издавачка кућа Креативни центар покренула је акцију Ево добре књиге за лето! У понуди је 12 различитих комплета књига, од којих се сваки састоји од четири књиге намењене узрасту од прве до петнаесте године, са попустима се од 50%. Овом приликом вам представљамо неке од летњих читалачких комплета:

За најмлађе (од 1. до 3. године)

За децу која се тек упознају са првим књигама у понуди је комплет Ево добре књиге да будеш креативан у коме се налазе четири одлична издања: мала мекана књига Животиње направљена од платна, сликовница Замак о псу Срећку и његовим другарима, картонска сликовница Жућине омиљене боје за упознавање с основним бојама, као и радна сликоница Куцина школица, из едиције Школице која је добила награду Најбољи европски уџбеник у категорији материјала за предшколце.

За предшколце (од 4. до 7. године)

За млађе предшколце добар избор је комплет Ево добре књиге да полетиш који садржи забавну радну свеску Изброј и обој, књигу-играчку Моје село, занимљиву сликовницу у стиховима Пут око села песника Бране Цветковића, као и духовиту причу Каубој Коста и његова свиња Цица о једном нетипичном каубоју.

За млађе основце (од 8. до 10. године)

Деци која полако улазе у свет самосталног читања биће интересантан пакет Ево добре књиге да се смејеш. У овом комплету очекује их духовита књига Јасминке Петровић и Боба Живковића Школа, књига у којој се сусрећу са забавном страном историје Замисли живот без тоалета, као и две одличне књиге вицева – најновија збирка Да пукнеш од смеха 10 и збирка Да пукнеш од смеха – Чак Норис.

За основце (од 10. до 12. године)

Основцима је намењен комплет Ево добре књиге да запловиш у коме их очекују два одлична морска романа награђених европских аутора: Гусари с леденог мора и Пустоловина на острву птица, користан приручник Како да преживиш у школи, као и духовита књига Како постати и остати глуп, која на забаван начин истиче важност знања и упознаје их с техникама учења.

За тинејџере (од 13. до 15. године)

Тинејџерима је намењен комплет Ево добре књиге да се дружиш који садржи психолошки приручник Дружење, изласци и забављање, роман Stand by me (о две најбоље другарице које се проласком кроз тајанствена врата враћају у 1960. годину, време у којем нема Инстаграма), приручник Путовање за почетнике (с корисним саветима за све тинејџере који се припремају да сами крену на пут) и издање Поп рок (са занимљивим подацима о 40 легендарних извођача и музичких група).

Свих 12 летњих читалачких пакетића можете купити у Клубу књижари Креативни центар у Београду (Македонска 30), као и на сајту www.kcknjizara.rs/akcije. Акција Ево добре књиге за лето! трајаће до 31. августа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама