Стиже нова, другачија књига Јасминке Петровић – 100 лица столица

10 фебруара, 2021

Пред читаоцима је необична књига чија је главна јунакиња нико други до – столица. Приче о њених стотину лица изаткала је од маште, хумора и мрвице стварности списатељица Јасминка Петровић, ауторка бројних књига за децу и младе.

Да ли сте икада помислили да је један тако обичан предмет, који стоји у углу собе скромно попут хоклице или разметљиво попут плишане фотеље, заправо сведок безброј невероватних прича, догађаја и животних судбина? И да свака столица памти велике снове, жеље, наде, измаштане слике и игре својих власника – од славног сликара Ван Гога, преко прве жене у свемиру Валентине Терешкове до младих активиста који се боре да свет учине бољим.

У илустровању ове занимљиве књиге Јасминки Петровић придружила су се двадесет два изузетна и особена илустраторска пера којима су цртали: Ивица Стевановић, Ана Петровић, Никола Витковић, Драгана Радановић, Марица Кицушић, Игор Кекељевић, Мања Ћирић, Александар Золотић, Борис Кузмановић, Добросав Боб Живковић, Јелена Васиљевић, Милица Раденковић Смиљанић, Маја Веселиновић, Соња Пауновић Варга, Ване Костуранов, Лука Тилингер, Марија Јевтић, Душан Павлић, Маша Аврамовић, Алекса Јовановић, Градимир Смуђа и Миленко Стевановић.

Књига 100 лица столица већ је у штампи и биће објављена почетком марта, а до 1. марта се може купити по претпродајној цени од 975 динара (редовна цена књиге биће 1500 динара). Сви који књигу наруче у претпродаји добиће примерак с потписом ауторке Јасминке Петровић! Књига се у претпродаји може наручити на сајту Креативног центра, уз плаћање уплатницом или кредитном картицом, или лично у књижарама Креативни центар (ТЦ Еуроцентар, Македонска 30, Београд; Уроша Мартиновића 12 (улаз из Омладинских бригада), Нови Београд; Синђелићев трг 19, Ниш).

Претпродајна акција се завршава 1. марта, након чега ће, свима који су је купили у претпродаји, књига бити послата на кућну адресу или ће моћи да је преузму у књижарама (о чему ће бити на време обавештени).

Остварите попуст и будите међу првима који ће прочитати ову занимљиву књигу пре него што се нађе у књижарама!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама