Stiže nova, drugačija knjiga Jasminke Petrović – 100 lica stolica

10 februara, 2021

Pred čitaocima je neobična knjiga čija je glavna junakinja niko drugi do – stolica. Priče o njenih stotinu lica izatkala je od mašte, humora i mrvice stvarnosti spisateljica Jasminka Petrović, autorka brojnih knjiga za decu i mlade.

Da li ste ikada pomislili da je jedan tako običan predmet, koji stoji u uglu sobe skromno poput hoklice ili razmetljivo poput plišane fotelje, zapravo svedok bezbroj neverovatnih priča, događaja i životnih sudbina? I da svaka stolica pamti velike snove, želje, nade, izmaštane slike i igre svojih vlasnika – od slavnog slikara Van Goga, preko prve žene u svemiru Valentine Tereškove do mladih aktivista koji se bore da svet učine boljim.

U ilustrovanju ove zanimljive knjige Jasminki Petrović pridružila su se dvadeset dva izuzetna i osobena ilustratorska pera kojima su crtali: Ivica Stevanović, Ana Petrović, Nikola Vitković, Dragana Radanović, Marica Kicušić, Igor Kekeljević, Manja Ćirić, Aleksandar Zolotić, Boris Kuzmanović, Dobrosav Bob Živković, Jelena Vasiljević, Milica Radenković Smiljanić, Maja Veselinović, Sonja Paunović Varga, Vane Kosturanov, Luka Tilinger, Marija Jevtić, Dušan Pavlić, Maša Avramović, Aleksa Jovanović, Gradimir Smuđa i Milenko Stevanović.

Knjiga 100 lica stolica već je u štampi i biće objavljena početkom marta, a do 1. marta se može kupiti po pretprodajnoj ceni od 975 dinara (redovna cena knjige biće 1500 dinara). Svi koji knjigu naruče u pretprodaji dobiće primerak s potpisom autorke Jasminke Petrović! Knjiga se u pretprodaji može naručiti na sajtu Kreativnog centra, uz plaćanje uplatnicom ili kreditnom karticom, ili lično u knjižarama Kreativni centar (TC Eurocentar, Makedonska 30, Beograd; Uroša Martinovića 12 (ulaz iz Omladinskih brigada), Novi Beograd; Sinđelićev trg 19, Niš).

Pretprodajna akcija se završava 1. marta, nakon čega će, svima koji su je kupili u pretprodaji, knjiga biti poslata na kućnu adresu ili će moći da je preuzmu u knjižarama (o čemu će biti na vreme obavešteni).

Ostvarite popust i budite među prvima koji će pročitati ovu zanimljivu knjigu pre nego što se nađe u knjižarama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama