Subotica zadala “domaći zadatak” – Novac za doček preusmeren na stipendije i lečenje bolesne dece

7 decembra, 2022

Sredstva iz Budžeta grada, u iznosu od 5.911.000 dinara, opredeljena za doček Nove godine na gradskom trgu, biće preusmerena mladima i za lečenje dece, saopšteno je danas iz Kabineta gradonačelnika Subotice Stevana Bakića.

Tako će deo iznosa biti preusmeren za studentske stipendije, čime će biti omogućeno da, pored već dodeljenih stotinu, bude odobreno dodatnih 38 gradskih stipendija, za studente koji su kao rangirani na listi ostvarili 110 bodova, a u Odluci koju je na predlog Komisije doneo Gradonačelnik.

Takođe, deo sredstava, iznos od 959.000 dinara, biće usmeren na Budžetski Fond za podsticanje razvoja mladih talenata, te će svih 237 učenika i studenata koji su konkurisali i ispunjavaju uslove konkursa dobiti sredstva namenjena usavršavanju i razvoju svog talenta. Odluka o dodeli sredstava mladim talentima Grada Subotice time je dopunjena sa još 137 mladih talenata kojima će na ovaj način Grad pomoći.

Treći deo sredstava, u iznosu od 500.000 dinara, usmeren će biti na račun Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine. Preko ove Fondacije, Grad je za pomoć u lečenju teško obolele dece i omladine u tekućoj 2022. godini realizovao do sada 83 molbe, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Subotice.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Subotica zadala “domaći zadatak” – Novac za doček preusmeren na stipendije i lečenje bolesne dece"

  1. Mirko i Slavko kaže:

    Svaka cast! Tako treba! Lepa gesta! Mene je kao gradjana bas obradovalo! Ponosna sam sto sam Suboticanka!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama