Sutra provera tačnosti liste želja, upis u srednje škole počinje 14. jula

8 jula, 2022

Učenici i roditelji u subotu, 9. jula, mogu izvršiti proveru tačnosti liste želja – elektronskim putem preko portala Moja srednja škola ili u samim školama.

Ukoliko eventualno imaju prigovor na izražene liste želja, prigovor podnose u osnovnoj školi od 8 do 15 časova, gde je i unošenje ispravki.

Elektronsko popunjavanje liste želja preko portala mojasrednjaskola.gov.rs bilo je omogućeno do 6. jula u ponoć, nakon čega je sistem zaključan, a roditelji su mogli sutradan u školama da predaju listu želja u papirnom obliku.

U ponedeljak, 11. jula biće objavljena konačna lista želja, a roditelji će 13. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Takođe, u sredu 13. jula biće objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug elektronskim putem ili neposredno u školi je 14. jula 2022, dok će dan kasnije 15. jula  biti objavljen konačni raspored učenika po školama u drugom upisnom krugu.

Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Sve aktivnosti vezane za završetak osnovne škole, kao i upis u srednju školu obavljaće se bez podnošenja ijednog papira, jednim logovanjem na portalu mojasrednjaskola.gov.rs.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama