Сутра провера тачности листе жеља, упис у средње школе почиње 14. јула

8 јула, 2022

Ученици и родитељи у суботу, 9. јула, могу извршити проверу тачности листе жеља – електронским путем преко портала Моја средња школа или у самим школама.

Уколико евентуално имају приговор на изражене листе жеља, приговор подносе у основној школи од 8 до 15 часова, где је и уношење исправки.

Електронско попуњавање листе жеља преко портала mojasrednjaskola.gov.rs било је омогућено до 6. јула у поноћ, након чега је систем закључан, а родитељи су могли сутрадан у школама да предају листу жеља у папирном облику.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула  бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама