Svoj deci u Beogradu vaučeri od 6000 dinara, Šapić najavio proširenje kapaciteta dnevnog boravka u SVIM školama

19 oktobra, 2022

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će vaučere u iznosu od 6.000 dinara dobiti sva deca u Beogradu, zaključno sa đacima četvrtog razreda srednje škole, kao i svi zaposleni u obrazovnim i predškolskim ustanovama.

“Javna nabavka za vaučere je raspisana, a krajem novembra ili početkom decembra trebalo bi da budu spremni za podelu. Insistirao sam na tome da se ne uplaćuje novac na račune roditelja, već da to bude vaučer koji se može iskoristiti za široki spektar proizvoda.”, rekao je Šapić.

Kako je objasnio, grad se odlučio za vaučere jer se može desiti da novac koji leže na račun zbog raznih administrativnih zabrana ili dugova, završi na drugom mestu. Vaučeri su, rekao je, način da novac sigurno dođe do dece.

“Sredstva mogu da budu potrošena odjednom, iz više puta, a može da se doplati i potreban iznos za nešto što košta više od vrednosti vaučera”, objasnio je gradonačelnik i dodao da bi voleo da Grad Beograd u budućnosti obezbedi i novogodišnje paketiće za svu decu.

Šapić je danas održao sastanak sa direktorima svih predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola Beograda na kojem ih je informisao o proceduri podele vaučera. Svaki direktor škole dužan je da ima spisak dece i da zaduži vaučere shodno broju dece i zaposlenih na spisku.

Takođe, gradonačelnik je govorio o proširenju kapaciteta za dnevne boravke u osnovnim školama.

“Postojeći kapaciteti nisu dovoljni i u nekim školama postoji ozbiljan problem po ovom pitanju. Moja ideja je da u svakoj školi bude povećan kapacitet dnevnog boravka. Prvo ćemo rešavati tamo gde su najhitnije potrebe, a sve mora i estetski da bude urađeno kako treba, a ne da se naruži kompletna slika ustanove zarad proširenja kapaciteta. Trebalo bi da svaka škola odredi prostor gde bi mogao da se proširi kapacitet, a na nama je da u narednim odlukama o gradskim budžetima uvrstimo i ovu stavku”, kaže Šapić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


13 komentara na "Svoj deci u Beogradu vaučeri od 6000 dinara, Šapić najavio proširenje kapaciteta dnevnog boravka u SVIM školama

 1. Vlada Kovačević kaže:

  A nelegalna gradnja??
  Skrećeš pažnju,a?

 2. Pancevac kaže:

  Bravo za gradonacelnika. Mogao bi i gradonacelnik Panceva da razmislja malo o sugradjanima a ne da samo gleda gde je jos koji prazan plac ostao!

 3. Zaboravljeni kaže:

  Naravno da ce deca u Beogradu dobiti vaucer.A sta je sa decom koja nisu u Bg oni nepostoje kao da je cela Srbija samo Beograd!!!!Sramota kad treba da se glasa cela Srbija je dobrodosla a kad treba da se nesto da onda je to samo jadni Beograd.Muka mi je vise od tog jeb..og Beograda!!!!!!!!

 4. Daliborka kaže:

  Samo su deca iz Beograda deca! Ostala deca iz Srbije nisu , njima ne treba pomoć, paketići i pribor!

 5. Gaga kaže:

  Pa naravno…samo u Bg zive deca,po ostalim gradovima su majmuni!!

 6. Aleksa kaže:

  Šta vam je kriv Šapić? Pitajte svog gradonačelnika šta je sa decom iz vašeg grada.

  1. Stanovnik Srbije kaže:

   Nije nam kriv Šapić, ali se iz Srbije svi prihodi slivaju za BG. Sramota!!!

 7. Zoran kaže:

  Diskriminacija nasa deca su gradjani drugog reda

 8. Bojan kaže:

  Svaka čast na ovakvom potezu,ali i van Beograda žive deca i prosvetni radnici

 9. Elizabeta kaže:

  Svaka čast za Beograd,šta je sa drugim gradovima u Srbiji,ili naša deca nisu deca….E Srbine i Bogu si težak…

 10. Zika kaže:

  Pa naravno…samo u Bg zive deca,po ostalim gradovima nisu deca

 11. Učitelj kaže:

  A za decu i zaposlene u centralnoj i južnoj Srbiji, nema? Oni ne postoje!!!

 12. Tijana kaže:

  Dobro je da se neko setio i ove male deca. Svaka čast za gradonacelnika, samo da nastavi ovako da se bori za naše mlade jer oni su budućnost naša.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama