Тестови из математике процурили и у Енглеској: 70 фунти за сва питања

јун 18, 2019

Да цурење тестова за малу матуру није проблем само у Србији показала је Енглеска пошто су се на Твитеру пре неколико дана нудила решења тестова за завршни испит из математике за 70 фунти, пише  Gardijan.

Покренута је истрага како би се утврдило како су тестови из математике за завршни испит (А левел) доспели на друштвене мреже, а компанија Пирсон надлежна за тестове и њихову безбедност саопштила је да је циркулација тестова на мрежама била врло “ограничена”, те да сви ученици могу да буду сигурни да захваљујући добро развијеним процесима контроле нико неће бити оштећен.

На Твитеру су се прво појавила два питања уз понуду куповине читавог теста за 70 фунти.

Ово није први пут да су тестови из математике процурили у надлежности Пирсона. Прошле године су се само ноћ пред испит могли купити преко интернета, а компанија је била принуђена да измени тестове након што је обавештена да је неколицина ученика дошла до тестова.

Ученици нису остали неми на неправилности, па је на стотине њих потписало петицију да читав случај буде узет у обзир при утврђивању минималног броја поена за пролаз.

Џени Ли која је покренула петицију навела је да је ситуација “нефер” према ученицима који нису имали приступ тестовима пре испита.

Извор:Недељник/  Gardijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама