Тидоровић: Како вакцинисати децу од 12 година па горе, када просветни радници који са њима треба да раде нису вакцинисани

21 августа, 2021

Стручњаци су неколико пута до сада упозорили да би број оболелих од корона вируса следеће недеље могао да порасте и на 3.000 дневно. Доктор Бранислав Тидиоровић, иначе члан Кризниг штаба истиче да је актуелна епидемиолошка ситуација лоша, и да се креће ка изразито неповољној.


– Имаћемо већи број умрлих, али ће и млађи да се заражавају у већој мери. Ствар је питања, како вакцинисати децу од 12 година па горе, када просветни радници који са њима треба да раде нису вакцинисани. Исто тако родитељи који су са њима по читав дан. Могу рећи да је то задата који хитно мора да се решава. Вакцинација није питање демократије већ цивилизације – каже Тидоровић.

Како Тидоровић открива, ускоро ће се појавити и Ламбда сој из Перуа, додајући да наше становништво и даље путује и то у места која су тренутно жаришта.

– Морам да кажем, наши грађани се не понашају онако како се понашају у Немачкој, Аустрији, Француској… Треба да се понашају слично томе – прича Тидоровић.

– Број вакцинисаних је сада прешао 51 одсто, али је најмање 65 одсто потребно, да не би бринули и осећати се сигурно. Што се тиче школа, постоје три модела, први модел је регуларан, да сва деца иду, и може се очекивати да ће тај модел добро функционисати у градовима где је вакцинација добро спроведена. Ниш, Прибој, Београд… – додаје Тиодоровић.

Говорећи о другом моделу, доктор истиче да ће према ситуацији у породици код ђака, долазити до комбинације онлајн и регуларне наставе, а када је у питању трећи модел, он ће се примењивати у градовима који су остварили најмањи број вакцинисаних, подвлачећи да, иако је модел онлајн наставе показан као добар, он додаје да је то лоше по младе, када је у питању образовање.

– Не треба много поручивати онима који су се до сада вакцинисали. Јер ако су примили прве две, зашто не би и трећу. Ја сам јуче примио трећу дозу, исту вакцину коју сам примио и раније. Синофарм, кинеску вакцину. Иначе, зна се да може да се бира вакцина, и то што је урадио и Шеклер је добро, зато позивам све грађане, највише грађане који имају хроничне болести да се вакцинишу. Такође, млађе позивам, јер они сада чине 50 одсто хоспитализованих – каже Тиодоровић.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Тидоровић: Како вакцинисати децу од 12 година па горе, када просветни радници који са њима треба да раде нису вакцинисани

 1. Zoran каже:

  U francuskoj i navedenim zemljama bili su protesti, pljacke marketa, radnji.. na grckoj opusteno sve normalno dok je sezona.. vakcina deluje kao napetost, promovisanost i primoravanje.. do sada bi svi pomrli da stiti.. i prvo definicija vakcine nije lek vec lepo stoji za svaku da je eksperiment.. kako su se one pojavile bolesti sve vise

 2. Vladimir каже:

  Бити невакцинисан је у складу зса законом, легално је у овој држави. Стални напади и притисци на невакцинисане су чин агресије, која се примиче терору. Време је да реагују тужиоце и склоне ове људе у притворе, да се прекине овај терор. Овом човеку због неизречених стручних истина треба оспорити лиценцу и јавно га осрамотити, али га прво притворити.

 3. Anica каже:

  Ovaj čovek je u penziji(72 godine života),zašto se bruka pod stare dane,postavili su ga da maltretira narod svaki dan.

 4. Janko каже:

  Korona divlja a vi cete da otvorite skole kao da je mena.Da li je to moguce?Gde je 4m2 za ucenika kada ce svi biti u razredu?Kako mozete da ukidate mere a korona nije prosla?

 5. Kovid каже:

  Mislim da je neprimereno nešto na silu ili pod pritiskom sprovoditi. Ako neko ne želi da se vakciniše , ne želi dobro, ima svako pravo da se izjašnjava i bira. Živimo u demokratskom društvu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама