Tidorović: Kako vakcinisati decu od 12 godina pa gore, kada prosvetni radnici koji sa njima treba da rade nisu vakcinisani

avgust 21, 2021

Stručnjaci su nekoliko puta do sada upozorili da bi broj obolelih od korona virusa sledeće nedelje mogao da poraste i na 3.000 dnevno. Doktor Branislav Tidiorović, inače član Kriznig štaba ističe da je aktuelna epidemiološka situacija loša, i da se kreće ka izrazito nepovoljnoj.


– Imaćemo veći broj umrlih, ali će i mlađi da se zaražavaju u većoj meri. Stvar je pitanja, kako vakcinisati decu od 12 godina pa gore, kada prosvetni radnici koji sa njima treba da rade nisu vakcinisani. Isto tako roditelji koji su sa njima po čitav dan. Mogu reći da je to zadata koji hitno mora da se rešava. Vakcinacija nije pitanje demokratije već civilizacije – kaže Tidorović.

Kako Tidorović otkriva, uskoro će se pojaviti i Lambda soj iz Perua, dodajući da naše stanovništvo i dalje putuje i to u mesta koja su trenutno žarišta.

– Moram da kažem, naši građani se ne ponašaju onako kako se ponašaju u Nemačkoj, Austriji, Francuskoj… Treba da se ponašaju slično tome – priča Tidorović.

– Broj vakcinisanih je sada prešao 51 odsto, ali je najmanje 65 odsto potrebno, da ne bi brinuli i osećati se sigurno. Što se tiče škola, postoje tri modela, prvi model je regularan, da sva deca idu, i može se očekivati da će taj model dobro funkcionisati u gradovima gde je vakcinacija dobro sprovedena. Niš, Priboj, Beograd… – dodaje Tiodorović.

Govoreći o drugom modelu, doktor ističe da će prema situaciji u porodici kod đaka, dolaziti do kombinacije onlajn i regularne nastave, a kada je u pitanju treći model, on će se primenjivati u gradovima koji su ostvarili najmanji broj vakcinisanih, podvlačeći da, iako je model onlajn nastave pokazan kao dobar, on dodaje da je to loše po mlade, kada je u pitanju obrazovanje.

– Ne treba mnogo poručivati onima koji su se do sada vakcinisali. Jer ako su primili prve dve, zašto ne bi i treću. Ja sam juče primio treću dozu, istu vakcinu koju sam primio i ranije. Sinofarm, kinesku vakcinu. Inače, zna se da može da se bira vakcina, i to što je uradio i Šekler je dobro, zato pozivam sve građane, najviše građane koji imaju hronične bolesti da se vakcinišu. Takođe, mlađe pozivam, jer oni sada čine 50 odsto hospitalizovanih – kaže Tiodorović.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Tidorović: Kako vakcinisati decu od 12 godina pa gore, kada prosvetni radnici koji sa njima treba da rade nisu vakcinisani

 1. Zoran kaže:

  U francuskoj i navedenim zemljama bili su protesti, pljacke marketa, radnji.. na grckoj opusteno sve normalno dok je sezona.. vakcina deluje kao napetost, promovisanost i primoravanje.. do sada bi svi pomrli da stiti.. i prvo definicija vakcine nije lek vec lepo stoji za svaku da je eksperiment.. kako su se one pojavile bolesti sve vise

 2. Vladimir kaže:

  Biti nevakcinisan je u skladu zsa zakonom, legalno je u ovoj državi. Stalni napadi i pritisci na nevakcinisane su čin agresije, koja se primiče teroru. Vreme je da reaguju tužioce i sklone ove ljude u pritvore, da se prekine ovaj teror. Ovom čoveku zbog neizrečenih stručnih istina treba osporiti licencu i javno ga osramotiti, ali ga prvo pritvoriti.

 3. Anica kaže:

  Ovaj čovek je u penziji(72 godine života),zašto se bruka pod stare dane,postavili su ga da maltretira narod svaki dan.

 4. Janko kaže:

  Korona divlja a vi cete da otvorite skole kao da je mena.Da li je to moguce?Gde je 4m2 za ucenika kada ce svi biti u razredu?Kako mozete da ukidate mere a korona nije prosla?

 5. Kovid kaže:

  Mislim da je neprimereno nešto na silu ili pod pritiskom sprovoditi. Ako neko ne želi da se vakciniše , ne želi dobro, ima svako pravo da se izjašnjava i bira. Živimo u demokratskom društvu.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama