Тим за школе донео одлуку

28 јануара, 2022

Тим за школе донео je одлуку да од 31. јануара 2022. године, ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу и ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

За ученике средњих школа настава ће, такође, одвијати према комбинованом моделу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ у недељи од 20. до 26. јануара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 5480 (0.71%) оболелих. Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева COVID-19 у истом периоду износио је 3.7%.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, укупно је 25 (0.06%) одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих 10 календарских дана. Укупно је 214 (0.54%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих 10 календарских дана и 43 (0.11%) група у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих 10 календарских дана.

Foto: Canva

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Тим за школе донео одлуку

 1. Nataša каже:

  Pošto od prvog do četvrtog razreda radimo neposredno zašto Ministarstvo ne obezbedi testiranje prosvetnim radno ima bar jedne on nedeljno( u zemljama u susedstvu testiraju se i deca i učitelji tri puta u toku nedelje.)

 2. Ученик каже:

  Или online или непосредно.
  Комбиновано НЕ!!!

 3. Anica каже:

  Kombinovano-najgora varijanta.Ali,treba održati formu.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама