Тиодоровић: Било је очекивано да се ситуација у школама погорша већ у старту

4 септембра, 2021

Коментаришући почетак школске године у епидемиолошким условима, епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић је гостујући у емисији „Црвена линија“ ТВ Н1 поручио да је очекивао да ће се у неким школама ситуација погоршати већ у старту.

„Зашто је то тако – зато што смо имали већ доста нарушену епидемиолошку ситуацију која је оцењена као несигурна, а ја ћу рећи отоврено – она није несигурна, она је очигледно неповољна, јер се број новопозитивних сваког дана увећава, пуне нам се болнице и онај проценат који смо хтели да постигнемо са 65 посто обухвата вакцинације није успео, и ту је негде на 53 посто што је недовољно да би се могло сматрати да је све стварно под контролом“, истакао је Тиодоровић у „Црвеној линији“.

Подсетимо, Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формиран од стране Кризног штаба, донео је данас одлуку да се настава у основним и средњим школама у Крагујевцу и Великом Градишту од 6. септембра реализује кроз комбиновани модел, односно ђаци ће ићи на наставу у школе, а пратиће је и на даљину.

Настава се од почетка школске године одвија онлајн у средњој школи у Тутину, док се у 15 општина и градова већ одвија по комбинованом моделу. Места где је комбиновани модел су Нови Пазар, Прешево, Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Параћин, Свилајнац, Рековац, Ћуприја и Бојник.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "Тиодоровић: Било је очекивано да се ситуација у школама погорша већ у старту

  1. Nikola каже:

    Pa već i pre starta je bila loša situacija nego niste znali šta da radite jer ste dozvolili svakakva okupljanja a roditelji vam pripretili pa sad kao fol uvodite grad po grad u kombinovani model a kasnije verovatno online nastavu.I tako će i ova godina biti ista kao i prošla.

  2. lidija каже:

    ma da bre.Do sad inkubacija bila 2 nedelje i karantin zato a sad posle 5 dana zaraza se prosirila.Jeste ,u skolama haos.Necete da kazete da pocinjete od manjih mesta da pravite mere ka vecim.samo da bi ponovo sve unistili iz politiclih razloga,da bi cene jos digli,da bi pricali posle da je sve zbog korone ta skupoca a ne zato sto kradete.Gas ce da ode na 150 din a kao dajete po 20-30 e pomoc a gas nikad da pojeftini vise nece a nama zamazujete oci.Mrs bre..Ostavite narod da zivi vise pogana stvorenja

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама