Tiodorović: Bliži smo tome da raspust počne 25. decembra

novembar 22, 2021

Epidemiolog doktor Branislav Tiodorović izjavio je danas da pedijatri, deset dana od završetka jesenjeg raspusta, ne izveštavaju o povećanju broja zaražene dece i da govore o stabilizaciji, ali i smanjenju broja dece koja dolaze u kovid ambulante.

“Podaci kojima ‘Batut’ i Ministarstvo prosvete raspolažu govore da je broj nastavnika koji su odsutni zbog kovida negde na 0,3 do 0,38 posto i da kod učenika imamo 0,1 posto koji su odsutni. Videćemo, danas su počela po starom, po onom idealnom metodu da rade deca i videćemo kakav će to da ima efekat”, rekao je epidemiolog.

“Bliži smo tome da zimski raspust počne 25. decembra”

Govoreći o potencijalnom ranijem početku zimskog raspusta od 15. decembra, Tiodorović je rekao da postoje dva modela – da raspust počne ili 15. ili 25. decembra.

“Bliži smo drugom modelu. Mi moramo da poštujemo stav prosvetnih radnika. Oni su herojski izdržali velike probleme ove dve godine. Uspeli su sa onlajn nastavom koja je bila veoma dobro organizovana, ali nije dovoljna, jer učenici i studenti ne mogu zadovoljiti sve potrebe da nauče sve što je neophodno onlajn nastavom”, kazao je Tiodorović.

Kada je reč o slavama i drugim proslavama, Tiodorović je poručio da je juče slavio slavu u porodičnim uslovima u ograničenom broju prisutnih i da su svi bili vakcinisani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Tiodorović: Bliži smo tome da raspust počne 25. decembra

  1. uraaaa kaže:

    Bane legendo, imam rezervisano 29.12 put, pa ti pomeraj koliko ti volja!

  2. Toša kaže:

    Šta god da odlučite neće valjati, jer nije problem u obrazovanju doneo kovid. Problem je nastao mnogo, mnogo pre, a pandemija je samo pokazala lice i naličje našeg obrazovnog sistema. Ko želi da mu dete izađe iz školske godine sa nekim znanjem ili će raditi dodatno kući sa detetom ili će plaćati časove, bez obzira da li je dete osnovac ili student. Što je najtužnije ni krizni štab, niti vlast ne razmišlja ni o zdravlju dece, ni o obrazovanju. Njihova deca se školuju na drugačiji način.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama