Tiodorović: Predložiću raspust od 15. decembra, postoji i opcija da pitamo nastavnike da predlože rešenje

19 novembra, 2021

Epidemiolog Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, izjavio je da će predložiti da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili praznični period uključujući i Novu godinu po gregorijanskom kalendaru.

N1, PrintScr

– Time bismo obuhvatili praznični period za vernike koji slave po katoličkom kalendaru. Katolički Božić je pre Nove godine, imaćemo tada verovatno i naše ljude koji žive i rade u Zapadnoj Evropi, a dolaze kod nas baš u tom periodu. Mogućnost je da, zbog svega toga, raspust potraje iza pravoslavnog Božića ili srpske Nove godine – rekao je Tiodorović, za list Nova.

Prema njegovim rečima, druga mogućnost je raspust počne nešto kasnije, pred Novu godinu, da se obuhvati taj praznični period. Prema tom scenariju bi prvi radni dan bio iza pravoslavnog Božića.

On je napomenuo da je treća mogućnost da ljudi iz prosvete daju svoj sud o raspustu i trajanju polugodišta, pošto se sve odluke lome preko njihovih leđa.

– Treća opcija je da nastavnici daju najbolje rešenje i sud, da vide kako će da uklope završetak polugodišta i davanje ocena – rekao je Tiodorović.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Tiodorović: Predložiću raspust od 15. decembra, postoji i opcija da pitamo nastavnike da predlože rešenje

  1. Nikola kaže:

    Sad kad ne znaju šta više da rade i koliko su nam narusili zdravlje, setili se ovi iz KRIZNOG da kao pitaju nastavnike za mišljenje.
    Demagogija, laži, manipulacije, totalna neorganizacija i neplansko donošenje odluka…dosta više.

  2. Aleksa kaže:

    A kad ćete da pitate nastavnike ako niste dosad? Za nas je najbolje rešenje da raspust počne 1. februara a za Novu godinu da imamo praznične dane kao is vi ostali.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama