Tiodorović: “Škole će morati da rade za mlađe osnovce, tu nema diskusije”

19 marta, 2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da će najverovatnije od ponedeljka škole ostati otvorene za niže razrede, a da će viši razredi osnovne škole i srednjoškolci nastaviti nastavu da prate onlajn i naredne nedelje.

Foto: Screenshot N1

On je za Tanjug rekao da će pozvati sve poslodavce da ukoliko je moguće dozvole zaposlenima rad od kuće, kako bi bar jedan od roditelja mogao da bude sa decom.

“Uputićemo i poziv da deca ostanu kod kuće sa roditeljima, ukoliko je to moguće. Moraćemo da ostavimo da rade škole za niže razrede, tu nema diskusije. Ostali će nastaviti još sledeću nedelju onlajn”, rekao je Tiodorović.

Inače, medicinski deo Kriznog štaba danas ima konsultacije sa predstavnicima Vlade, nakon čega će se znati svi detalji o daljem radu škola.

Tiodorović navodi da lokalni krizni štabovi imaju mogućnost da u sredinama gde broj zaraženih eksponencijalno raste predloži da sve škole pređu na onlajn nastavu. Ali samo u pojedinim lokalnim samoupravama, ne u celoj Srbiji.

“Moramo da budemo realni da obezbedimo da roditelji mogu da rade”, rekao je Tiodorović i podsetio na zakonsku odredbu da deca do 12 godina ne mogu sama da ostanu kod kuće.

Izvor: RTV/Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Tiodorović: “Škole će morati da rade za mlađe osnovce, tu nema diskusije”

 1. Slavica kaže:

  “Moramo da budemo realni da obezbedimo da roditelji mogu da rade”, rekao je Tiodorović i podsetio na zakonsku odredbu da deca do 12 godina ne mogu sama da ostanu kod kuće.”

  Ne razumem, ko brani roditeljima da rade? Škola im brani?
  Da li škola treba da vodi računa o tome ili roditelji? Postoje mnoge opcije za čuvanje dece – babe, dede, servis za čuvanje, tetke, i ostala mnogobrojna rodbina.
  A kad smo već kod godina, koliko godina imaju đaci petaci i neki učenici šestog razreda? Garantujem da dr Tiodorović nema odgovor na to pitanje inače bi smislio bolji izgovor.
  I kako ga nije sramota da se pojavi pred učiteljima?

  Kad god progovori dr Tiodorović, dobijem nagon da povraćam.

 2. Aleksa kaže:

  Dr Tiodoroviću, prvo, ne kaže se niži razredi već mlađi razredi. Drugo, petaci i šestaci još nemaju 12 godina a ipak su kod kuće. Da li ste posetili neku školu i videli u kakvim uslovima rade učitelji? Da li Vam je poznato koliko je učitelja obolelo ili Vas to uopšte ne zanima? Znam da Vas ne zanima, pitam onako.

 3. Peca kaže:

  Voleo bih da me neko uputu u tu zakonsku odredbu vezanu za 12 godina. Koliko ja znam to je samo preporuka, nije obavezujuća, da deca do 12 godina ne ostaju sama kod kuće.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama