Tiodorović: Sve više obolelih nastavnika, kod dece učestale komplikacije

1 februara, 2022

Epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je danas da je epidemiološka situacija ozbiljna, te da među starijim i hroničnim bolesnicima ima i dosta umrlih. Ali, kako dr Tiodorović objašnjava, i kod dece se javlja sve više komplikacija.

– Dosta je umrlih, imamo više zaražene dece, ali i komplikacije i pedijatri to odlično znaju i imaju veliki problem. Oni su bili potpuno u pravu sa stavom koji smo podržali (da se odloži povratak u školske klupe) – rekao je Tiodorović.

On je za RTS rekao da treba da se obrati pažnja na trudnice i porodilje.

Prema njegovim rečima, ima dosta obolelih među lekarima, kao i kod nastavnika i učitelja.

– Neophodno je da pokušamo da se uozbljimo, da prođemo što lakše februar mesec – istakao je Tiodorović.

Kada je reč o februarskom prazniku kada su građani navikli da spoje po nekoliko dana, epidemiolog se pribojava da će se ponoviti ista greška.

Apelovao je na sve da ako bude spajanja neradnih dana da se to ne zloupotrebi da se napune skijališta i banje, a da onda doživimo novi talas koronavirusa.

Izvor: Blic/Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Jedan komentar na "Tiodorović: Sve više obolelih nastavnika, kod dece učestale komplikacije"

  1. Tijana kaže:

    Prica, prica,prica, pa kad zasedne krizni stab pobegne u misju rupu, I sutradan, izvrce pricu, kao smo ludi i drogirani, kao da ne mozemo opet da cujemo, citamo sta je juce izjavio.
    Lud zbunjenog.
    Nek vec jednom ne izjavljuje nista vise.Jer ga niko nista ne pita..Korona divlja, sve je pusteno niz vodu, ko ce da digne dva prsta, i odgovara za sve veci broj zarazenih, na respiratoru, umrlih, a tek bolesne dece ciji je imunitet nestao skroz, a koronu podelili celim svojim porodicama. Ko misli o ovom narodu, pitam se, pitam, popadase dr.celo zdravstvo, skole bez zamena i djaka. Bravo.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama