Tiodorović: Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ali da ih roditelji šalju u školu…

oktobar 23, 2021

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je danas da je broj obolelih đaka u školama širom Srbije možda čak i dvostruko veći nego što je prijavljen.

Foto: Canva

“Svi iz medicinskog dela Štaba podržali su kolege pedijatre da se uvede barem desetodnevni onlajn sistem. Skrećemo pažnju da podaci kojima raspolažemo nisu dobri. Na terenu je drugačija situacija, jer se ne testiraju sva deca. Ne prijavljuje se sve kako je bilo, odnosno, u odnosu na prijavljen broj slučajeva kod dece, može biti da ih ima čak i duplo više”, rekao je Tiodorović za televiziju Prva, komentarišući odluku da se od ponedeljka ne pređe na onlajn nastavu u školama.

On je dodao da deca dolaze bolesna u školu.

“Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ali da ih roditelji šalju u školu jer nemaju drugi način da to reše. Time se dovode u opasnost svi, i ta deca i ostali đaci”, dodao je Tiodorović.

Epidemiolog je podsetio i da će u srednjim školama na teritoriji Beograda, Vrnjačke Banje, Niša i Šapca od ponedeljka, 25. oktobra, primenjivati model kombinovane nastave, prema objavi Ministarstva prosvete.

Izvor: RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "Tiodorović: Nastavnici prijavljuju da deca dolaze sa sumnjom na simptome kovida, ali da ih roditelji šalju u školu…

 1. Djile kaže:

  Kako to da politicari i clanovi kriznog staba ne oboljevaju od kovida.Slinavu decu tretirate pod kovid sto je i normalno za ovo doba godine da budu prehladjena.Kako su vam organizovani domovi zdravlja i zdrav mora da se razboli Jedan od primera je i deciji dispanzer u Sapcu gde na isti ulaz ulaze i pozitivni i zdravi.Pa hteo ne hteo tu ces navuci bilo kakvu zarazu…Slinavo dete koje pomalo kaslje bez temperature necu testirati.Zna se kada se deca vode kod lekara kad nesto boli i kad ne moze da se skine tenperatura.Tako da ne lupetajte vise…Sjasite vise…

  1. Prosvetni radnik kaže:

   Bravo za komentar. Nije svaka prehlada kovid, normalno je da svi budemo ponekad bolesni. Kao prosvetni radnik tvrdim da roditelji ne šalju bolesnu decu u školu….Baš naprotiv, nastupilo je takvo foliranje i zloupotreba ove situacije….malo malo pa dece, jednih te istih, nema u školi zbog prehlade itd.

   Deca su upropascena online nastavom.

   ŠKOLE NE TREBA ZATVARATI!!!!

 2. Nikola kaže:

  Deca upropastena online nastavom? Naravno, ali kod nastavnika koji ništa nisu hteli da rade online i ponašali se kao da su na raspustu.
  Ko je radio i motivisao decu, ima i rezultata.
  Džaba nam škola ako izgubimo jedan mlad zivot.Uostalom br.nastavnih dana nije Biblija, ima uspešnih zemalja sa manjim br.nastavnih dana.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama