Тренутни план за полазак у школу – млађи основци регуларно, али с маскама, старији подељени у групе

5 августа, 2021

Млађи основци, они који похађају први циклус образовања, од 1. септембра у школу у комплетном саставу, неће бити подељени у групе, али мораће да носе заштитне маске у затвореном простору, пише “Блиц” данас.

Што се старијих основаца тиче, они ће бити подељени у групе. Предмети чија обрада захтева колективни рад, као што су физичко, музичке и креативне активности, могле би бити допуштене али само на отвореном.

Опција онлајн наставе ће постојати, па ће тако родитељи чија деца имају хроничне болести или који једноставно процењују да је за њихово дете тако безбеднија, моћи да затраже прелазак на онлајн наставу.

Ово су сазнања која преноси дневни лист “Блиц”, уз ограду да је то само у плану. Коначна одлука ће се, каже др Бранислав Тиодоровић за овај портал, донети пред сам полазак у школу.

– У овом тренутку став је да деца петог разреда могу да иду слободно без икаквог ограничења, а старији ће морати да иду у разређеном саставу, док не проценимо целу ситуацију. Боље од тога може бити само уколико вакцинација свих старијих буде тако добро изведена, да можемо да пустимо децу да сасвим слободно иду, каже професор Тиодоровић.

Да би се у једном одељењу сакупило 30 ученика старијих од 12 година, за то је неопходно да деца буду вакцинисана у већем проценту, што је мало вероватно да ће се десити. Према последњим подацима „Батута“, у Србији је вакцинисано око 4.000 деце.

Др Тиодоровић каже и да је његов став да би Физичко, и колективни спорт могли да се организују само на отвореном, док временски услови буду дозвољавали.

Када је реч о маскама, врло је вероватно да ће сви школарци морати да их носе у затвореном.

– Ту је било различитих ставова, ја сам био чак раније за то да не носе маске, осим ако неко има хроничну болест па постоји ризик. То је оно што педијатар мора да процени, а ми ћемо највероватније морати да останемо при томе да и деца до 12.године морају да носе маске, каже професор Тиодоровић, а преноси “Блиц”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


3 коментара на "Тренутни план за полазак у школу – млађи основци регуларно, али с маскама, старији подељени у групе

  1. Nina каже:

    Sud u Alberti -Kanada, dokazao da virus ne postoji. Da li je moguce da su neki spricali decu eksperimentalnim vakcinama dok ceo svet ustaje protiv istih.

  2. Marija каже:

    Pa najbolje da nam deca još malo ustupe!!! Nema fizičkog vaspitanja jer tako nalažu mere, A kafići mogu da rade!? Onda zatvorite odmah i kafiće i sve!!! Deca su se prošle Godine već previše PSIHIČKI izolovala. Mislim da im više izolacije nije potrebno.

  3. Marijana каже:

    Slazem se da treba uvesti fizicko I to na otvorenom I to 3 puta nedeljno I muzicko…. A sto se tice nastave takodje he u redu sto roditelji mogu da sklone dete na on line kad to zele…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама