Три нове дечје књиге које морате потражити на Сајму књига

октобар 17, 2016

Уреднички тимови Креативног центра, у сарадњи с водећим домаћим и страним писцима и илустраторима, током 2016. године припремили су преко 70 нових књига које ће представити на овогодишњем Сајму књига.
Сликовнице, романи, радне свеске и приручници, обогаћени новим садржајима и темама, налазе се пред читаоцима с намером да их подуче, забаве и подсете на праве и трајне вредности.
Издвајамо три наслова намењена предшколцима, али и родитељима и васпитачима:

Компјутери и програмирање за децу

kompjuteri-i-programiranjeКомпјутери и програмирање за децу веома је корисна књига из које ће деца, отварањем бројних прозорчића, открити шта се дешава у унутрашњости компјутера. Све информације у књизи објашњене су на једноставан и разумљив начин.
Књига се бави основним појмовима из области компјутера и програмирања, као и начином на који функционишу електронски уређаји којима смо свакодневно окружени. Намењена је како деци која се тек упознају са светом модерне технологије тако и свима онима који раде с децом и желе да им на лак и једноставан начин објасне основне појмове из ових области. Ова својеврсна азбука модерне технологије садржи описе који су читаоцима различитих узраста јасни и разумљиви и без посебног технолошког предзнања. Може се читати од корица до корица или се отварати према потребама у потрази за неким одговором или објашњењем у вези с принципима програмирања и функционисања компјутера.
 

Шумски лавиринт и други задаци из математике

sumski-lavirint-koriceНа страницама ове књиге дете очекују забавни задаци који ће му помоћи у усвајању почетних математичких појмова. Зец Лаки ће му постављати додатна питања, на основу којих ће лакше решити неке задатке и проширити разумевање појмова.
Родитељ или васпитач треба да прочита сваки задатак детету и да га подстакне на пажљивије разгледање илустрација. Уз то ће и подстицати дететову самосталност, постављаће разна питања у вези са сликама, разговараће с дететом о задатку, а на крају ће му помоћи и да залепи одговарајућу налепницу.
Ова књига пружа још једну прилику за забавно и корисно дружење с децом. Аутор је Милан Батавељић, учитељ у пензији. За Креативни центар написао је много књига које досетљивим и допадљивим задацима заокупљају пажњу младих математичара (Имам идеју, Реши па се смеши, Тајна планинске пећине, Испеци, па ми реци, Мисли па смисли, Да лако схватиш матиш 1 и Да лако схватиш матиш 2).

Забавна таблица множења

Ова књига садржи више стотина активности које ће помоћи ђацима науче таблицу множења. Уз књигу долази и постер на којем се налази таблица множења с бројевима до 12. Ко би помислио да вежбање множења бројева може да буде тако забавно?
Књиге Креативног центра очекују радознале, маштовите и храбре читаоце. Завирите међу њихове странице и откријте читав један нови свет на креативан и забаван начин.
Посетите штандове Креативног центра на предстојећем Сајму књига (од 23. до 30. октобра).
kreativni-sajam

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама