Tri nove dečje knjige koje morate potražiti na Sajmu knjiga

17 oktobra, 2016

Urednički timovi Kreativnog centra, u saradnji s vodećim domaćim i stranim piscima i ilustratorima, tokom 2016. godine pripremili su preko 70 novih knjiga koje će predstaviti na ovogodišnjem Sajmu knjiga.
Slikovnice, romani, radne sveske i priručnici, obogaćeni novim sadržajima i temama, nalaze se pred čitaocima s namerom da ih poduče, zabave i podsete na prave i trajne vrednosti.
Izdvajamo tri naslova namenjena predškolcima, ali i roditeljima i vaspitačima:

Kompjuteri i programiranje za decu

kompjuteri-i-programiranjeKompjuteri i programiranje za decu veoma je korisna knjiga iz koje će deca, otvaranjem brojnih prozorčića, otkriti šta se dešava u unutrašnjosti kompjutera. Sve informacije u knjizi objašnjene su na jednostavan i razumljiv način.
Knjiga se bavi osnovnim pojmovima iz oblasti kompjutera i programiranja, kao i načinom na koji funkcionišu elektronski uređaji kojima smo svakodnevno okruženi. Namenjena je kako deci koja se tek upoznaju sa svetom moderne tehnologije tako i svima onima koji rade s decom i žele da im na lak i jednostavan način objasne osnovne pojmove iz ovih oblasti. Ova svojevrsna azbuka moderne tehnologije sadrži opise koji su čitaocima različitih uzrasta jasni i razumljivi i bez posebnog tehnološkog predznanja. Može se čitati od korica do korica ili se otvarati prema potrebama u potrazi za nekim odgovorom ili objašnjenjem u vezi s principima programiranja i funkcionisanja kompjutera.
 

Šumski lavirint i drugi zadaci iz matematike

sumski-lavirint-koriceNa stranicama ove knjige dete očekuju zabavni zadaci koji će mu pomoći u usvajanju početnih matematičkih pojmova. Zec Laki će mu postavljati dodatna pitanja, na osnovu kojih će lakše rešiti neke zadatke i proširiti razumevanje pojmova.
Roditelj ili vaspitač treba da pročita svaki zadatak detetu i da ga podstakne na pažljivije razgledanje ilustracija. Uz to će i podsticati detetovu samostalnost, postavljaće razna pitanja u vezi sa slikama, razgovaraće s detetom o zadatku, a na kraju će mu pomoći i da zalepi odgovarajuću nalepnicu.
Ova knjiga pruža još jednu priliku za zabavno i korisno druženje s decom. Autor je Milan Bataveljić, učitelj u penziji. Za Kreativni centar napisao je mnogo knjiga koje dosetljivim i dopadljivim zadacima zaokupljaju pažnju mladih matematičara (Imam ideju, Reši pa se smeši, Tajna planinske pećine, Ispeci, pa mi reci, Misli pa smisli,Da lako shvatiš matiš 1 i Da lako shvatiš matiš 2).

Zabavna tablica množenja

Ova knjiga sadrži više stotina aktivnosti koje će pomoći đacima nauče tablicu množenja. Uz knjigu dolazi i poster na kojem se nalazi tablica množenja s brojevima do 12. Ko bi pomislio da vežbanje množenja brojeva može da bude tako zabavno?
Knjige Kreativnog centra očekuju radoznale, maštovite i hrabre čitaoce. Zavirite među njihove stranice i otkrijte čitav jedan novi svet na kreativan i zabavan način.
Posetite štandove Kreativnog centra na predstojećem Sajmu knjiga (od 23. do 30. oktobra).
kreativni-sajam

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama