Три школе у Нишу вероватно прелазе на онлајн, међу новим мерама о којима ће се говорити нема затварања школа

18 новембра, 2020

У школама у Србији ситуација се усложњава. Број оболелих ученика и наставника у нишавском, топличком и пиротском округу, повећава се свакодневно. Према речима начелника Школске управе у Нишу ђаци имају лакшу клиничку слику, али не и заспослени. Један учитељ изгубио је борбу са коронавирусом у последња 24 сата. Због тога ће најмање три школе у овом округу највероватније прећи на онлајн наставу.

Foto: Canva

Како преноси Б92, у чак 45 школа у Нишу расте број оболелих наставника и ђака. Готово да нема школе без иједног случаја.

“Кад је у питању Ниш, основне школе “Стефан Немања” и “Душан Радовић” имају већи број оболелих ученика и наставника, као и гимназија “Бора Станковић”. Они имају већ по 10 оболелих, па мислим да је време да бар на две недеље пређемо на онлајн наставу, па да се, ако се ситуација поправи, почетком децембра вратимо у клупе” – каже Драган Гејо, начелник ШУ Ниш.

У сеоским срединама је ситуација стабилна.

Ситуација у Зајечару такође је изузетно тешка. Градски одбор УСПРС Зајечара упутио је данас захтев Градском штабу за борбу против Ковида, у ком траже да се, због све већег броја оболелих наставника и ученика, донесе одлука о спровођењу наставе на даљину.

Због погоршања ситуације у целој Србији, одржаће се и ванредна седница Кризног штаба у петак, а нове мере о којима ће бити речи, како пишу београдски медији, су даље скраћивање радног времена продавница, кафића и других угоститељских објеката, прелазак на рад од куће у већини фирми, обавезна потврда за вртиће да родитељи деце морају да буду на свом радном месту, али и својеврсно ограничење броја путника у јавном градском превозу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама