Tri škole u Nišu verovatno prelaze na onlajn, među novim merama o kojima će se govoriti nema zatvaranja škola

18 novembra, 2020

U školama u Srbiji situacija se usložnjava. Broj obolelih učenika i nastavnika u nišavskom, topličkom i pirotskom okrugu, povećava se svakodnevno. Prema rečima načelnika Školske uprave u Nišu đaci imaju lakšu kliničku sliku, ali ne i zasposleni. Jedan učitelj izgubio je borbu sa koronavirusom u poslednja 24 sata. Zbog toga će najmanje tri škole u ovom okrugu najverovatnije preći na onlajn nastavu.

Foto: Canva

Kako prenosi B92, u čak 45 škola u Nišu raste broj obolelih nastavnika i đaka. Gotovo da nema škole bez ijednog slučaja.

“Kad je u pitanju Niš, osnovne škole “Stefan Nemanja” i “Dušan Radović” imaju veći broj obolelih učenika i nastavnika, kao i gimnazija “Bora Stanković”. Oni imaju već po 10 obolelih, pa mislim da je vreme da bar na dve nedelje pređemo na onlajn nastavu, pa da se, ako se situacija popravi, početkom decembra vratimo u klupe” – kaže Dragan Gejo, načelnik ŠU Niš.

U seoskim sredinama je situacija stabilna.

Situacija u Zaječaru takođe je izuzetno teška. Gradski odbor USPRS Zaječara uputio je danas zahtev Gradskom štabu za borbu protiv Kovida, u kom traže da se, zbog sve većeg broja obolelih nastavnika i učenika, donese odluka o sprovođenju nastave na daljinu.

Zbog pogoršanja situacije u celoj Srbiji, održaće se i vanredna sednica Kriznog štaba u petak, a nove mere o kojima će biti reči, kako pišu beogradski mediji, su dalje skraćivanje radnog vremena prodavnica, kafića i drugih ugostiteljskih objekata, prelazak na rad od kuće u većini firmi, obavezna potvrda za vrtiće da roditelji dece moraju da budu na svom radnom mestu, ali i svojevrsno ograničenje broja putnika u javnom gradskom prevozu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama