Труднице имају повећан ризик од тешког облика КОВИД-19 у поређењу са женама које нису трудне

26 јуна, 2020

Труднице имају повећан ризик од тешког облика КОВИД-19 у поређењу са женама које нису трудне, рекао је челник америчког Центра за превенцију болести (CDC) Роберт Редфилд.

CDC је открио да је већа вероватноћа да ће труднице бити примљене на одељење интензивне неге и бити стављене на респиратор.

Међутим, агенција наводи да труднице немају већи ризик од смрти и додаје да још нема податке о томе како КОВИД-19 утиче на исход тих трудноћа.

Редфилд је рекао да се више инфекција међу младима може делимично приписати порасту дијагностиковања болести у тој старосној групи, која има мању вероватноћу за хоспитализацију него старије особе.

CDC би могао да искористити друштвену мрежу ТикТок за слање упозорења младима да одржавају физичку дистанцу, носе заштитне маске и избегавају окупљања са великим бројем људи.

“Ова жаришта која видимо су значајна и морамо на њих да одговоримо”, рекао је Редфилд указујући на раст хоспитализација у Аризони и Тексасу.

“Док је број особа са КОВИД-19 пао у државама попут Њујорка и Њу Џерсија, коронавирус је у порасту на југу и западу САД након што су се државе поновно отвориле. Многи од тих нових случајева јесу припадници млађе популације”, рекао је Редфилд.

CDC наводи да су највише угрожене особе са озбиљним кардиоваскуларним и бубрежним болестима, хроничном опструктивном болешћу плућа, гојазне особе, они који су били подвргнути трансплантацији органа или имају дијабетес типа 2. Такође су угрожени, али мање, особе са високим крвним притиском.

Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама