TV Prva: Od nedelje počinje vakcinacija prosvetnih radnika

16 januara, 2021

Ministarstvo zdravlja je ovog popodneva naložilo Ministarstvu prosvete da pošalje spisak zainteresovanih prosvetnih radnika na fakultetima i u srednjim školama koji bi da se vakcinišu, ali nije navedeno kojom vakcinom.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović nedavno je uputila molbu ministru prosvete Branku Ružiću da se lično angažuje kako bi se što pre obezbedile vakcine za zaposlene na fakultetima.

Slični dopisi stigli su i iz drugih prosvetnih ustanova.

Prosvetni radnici spadaju u drugu fazu operativnog plana imunizacije koji je usvojen ali i podložan izmenama u skladu sa epidemiološkom situacijom.

“Danas smo održali sastanak sa NITAG-om, koji je zajedno sa jedinicom za imunizaciju Batuta napravio taj operativni plan.

Stručni ljudi iz te grupe saglasni su oko udovoljavanja prosvetnim radnicima da imaju prednost imunizacije u ovom trenutku”, istakao je sekretar u ministarstvu zdravlja Srbije Mirsad Đerlek.

Razlog tome jeste apel prosvetara da se ispoštuju nihovi zahtevi s obzirom na potencijalno povećani epidemiološki rizik usled nastavka školske godine.

“Mi smo već danas uputili ministarstvu prosvete zahtev da se prosvetni radnici javljaju preko E-uprave. Nakon toga će sekretarijat vlade pozivati prosvetare preko E-uprave u zavisnosti od lokacije na kojoj borave i dati sve neophodne informacije u kojim domovima zdravlja i u kojim terminima će se odvijati imunizacija”, dodao je Đerlek.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da će se školska nastava odvijati po ranije utvrđenim pravilima, da je obrazovni sistem spreman za nastavak školske godine i da ne postoje razlozi za odlaganje.

Izvor: B92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "TV Prva: Od nedelje počinje vakcinacija prosvetnih radnika"

  1. Aleksa kaže:

    Ovde je došlo do zamene teza. Apel prosvetara se nije odnosio na vakcinaciju. Prema tome, nemojte govoriti netačne informacije. Otkud, odjednom tolika briga za prosvetare kad su škole najbezbednija mesta?
    Sigurno vam fale pokusni kunići.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama