TВ Прва: Од недеље почиње вакцинација просветних радника

16 јануара, 2021

Министарство здравља је овог поподнева наложило Министарству просвете да пошаље списак заинтересованих просветних радника на факултетима и у средњим школама који би да се вакцинишу, али није наведено којом вакцином.

Ректорка Универзитета у Београду Иванка Поповић недавно је упутила молбу министру просвете Бранку Ружићу да се лично ангажује како би се што пре обезбедиле вакцине за запослене на факултетима.

Слични дописи стигли су и из других просветних установа.

Просветни радници спадају у другу фазу оперативног плана имунизације који је усвојен али и подложан изменама у складу са епидемиолошком ситуацијом.

“Данас смо одржали састанак са НИТАГ-ом, који је заједно са јединицом за имунизацију Батута направио тај оперативни план.

Стручни људи из те групе сагласни су око удовољавања просветним радницима да имају предност имунизације у овом тренутку”, истакао је секретар у министарству здравља Србије Мирсад Ђерлек.

Разлог томе јесте апел просветара да се испоштују нихови захтеви с обзиром на потенцијално повећани епидемиолошки ризик услед наставка школске године.

“Ми смо већ данас упутили министарству просвете захтев да се просветни радници јављају преко Е-управе. Након тога ће секретаријат владе позивати просветаре преко Е-управе у зависности од локације на којој бораве и дати све неопходне информације у којим домовима здравља и у којим терминима ће се одвијати имунизација”, додао је Ђерлек.

Епидемиолог Предраг Кон рекао је да ће се школска настава одвијати по раније утврђеним правилима, да је образовни систем спреман за наставак школске године и да не постоје разлози за одлагање.

Извор: Б92

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "TВ Прва: Од недеље почиње вакцинација просветних радника"

  1. Aleksa каже:

    Ovde je došlo do zamene teza. Apel prosvetara se nije odnosio na vakcinaciju. Prema tome, nemojte govoriti netačne informacije. Otkud, odjednom tolika briga za prosvetare kad su škole najbezbednija mesta?
    Sigurno vam fale pokusni kunići.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама