U 820 škola danas neće biti nastave, protest u 47 gradova. “Ne odustajemo od zahteva da dobijemo status službenog lica”

1 decembra, 2022

U 820 škola, u 47 gradova danas će biti obustavljen rad škola, saopštila je Unija sindikata prosvetnih radnika (USPRS).

U sklopu kampanje “Stop nasilju u školama”, a povodom nekoliko slučajeva koji su ovih dana potresli javnost, prosvetni radnici žele na ovaj način da skrenu pažnju na probleme u školama i pozovu odgovorne da deluju tako što će zaštititi nastavnike i đake od agresivnih pojedinaca.

S početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije.

Ovi prosvetari zahtevaju hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.

Podsetimo, nakon sastanka sindikata sa ministrom prosvete, on je izjavio da su se usaglasili da status službenog lica nije rešenje koje je potrebno nastavnicima. Ipak, predsednica USPRS Jasna Janković se ne slaže i kaže da ovo nije zajednički stav, te da sindikat na čijem je čelu neće odustati od te ideje.

– Mi nismo odustali od ovog predloga. Na sastanku s ministrom su bili svi sindikati i neki od njih jesu smatrali da dobijanje statusa službenog lica za zaposlene u obrazovanju nije moguće. Naravno, ministru očigledno naša ideja nije draga jer bi, praktično on morao da je izloži i brani na sastanku Vlade Srbije. – smatra Janković i dodaje da je zahtev sindikata na čijem je čelu započinjanje pregovora o zaštiti zaposlenih do 15. decembra.

– Mi imamo ideju službenog lica, saslušaćemo i druge, naravno, ali odustati, nećemo. – zaključuje Janković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "U 820 škola danas neće biti nastave, protest u 47 gradova. “Ne odustajemo od zahteva da dobijemo status službenog lica”"

  1. Aleksa kaže:

    Meni je dosta ove Jasne Janković. Ne znam šta je uošte uradila za sve ove godne otkad je predsednik sindikata? Samo priča u prazno.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama