U Danima dečje knjige – više od 1000 izdanja na popustu u Kreativnom centru

april 10, 2023

Kreativni centar i ove godine obeležio je Svetski dan dečje knjige – 2. april, a sada idemo u susret Svetskom danu knjige i autorskih prava – 23. aprilu. Povodom ovih značajnih čitalačkih datuma organizovana je akcija – Dani dečje knjige. U okviru ove akcije koja traje do 17. aprila više od 1000 knjiga ovog izdavača biće na popustu od 25% (popust se ne odnosi na plišane igračke, udžbenike, predškolske radne listove, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu).

Ponuda važi na sajtu www.kreativnicentar.rs i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i Nišu (Sinđelićev trg 19). Za sve porudžbine putem sajta www.kreativnicentar.rs u vrednosti većoj od 2750 dinara dostava je besplatna (na teritoriji Srbije).

Preporučujemo vam pet najnovijih knjiga Kreativnog centra namenjenih različitim uzrastima:

Boje u prirodi

U prirodi zapažamo najrazličitije boje, i to je ono što je čini veličanstvenom. Ipak, tokom različitih godišnjih doba i na raznim staništima našem pogledu nameću se tačno određene boje. Interaktivni dodaci i edukativni sadržaji u ovoj knjizi pomoći će najmlađim čitaocima da prepoznaju te boje u različitim životnim sredinama. Boje u prirodi je slikovnica uz koju se razvija ljubav prema knjigama i podstiče pozitivan odnos prema čitanju. Tekst slikovnice dat je u formi stihova koji se rimuju i lako pamte.

Interaktivne slikovnice za najmlađe iz serijala Tri u jednoj odlikuje zanimljivo tehničko rešenje – pomeranjem pokretnog dela stranice u pravcu strelice dobija se nova stranica, a potom iz te druge istim principom i treća, tako da će se pred malim čitaocima naći sasvim novi prizor! Kroz sadržaj ovih slikovnica deca se upoznaju s mnoštvom novih pojmova. One podstiču dečju maštu, razvijaju istraživački duh i sposobnost dovođenja slika i reči u međusobnu vezu.

Mi smo srećni i Mi se vozimo

Ove knjige pružaju mnogo mogućnosti za rano učenje jer su deca pozvana da broje, prepoznaju boje i uočavaju detalje. U oblačićima pored životinja nalaze se mnoga šaljiva pitanja, poruke i uzvici oduševljenja. Uz raznobojne ilustracije i duhovite komentare deca će brzo usvojiti nove pojmove u vezi sa vozilima i osećanjima, i uz to se dobro zabaviti.

Mnogo je različitih osećanja koja svakodnevno obuzimaju i odrasle i decu. Deci treba pomoći da ih prepoznaju, da se sa njima suoče i da ih obrade na najbolji mogući način. Stručnjaci naglašavaju da sa decom u svakoj prilici treba razgovarati o osećanjima. Pridružite se životinjama u slikovnici Mi smo srećni i otkrijte svet najrazličitijih emocija. Mi se vozimo je svojevrstan vodič kroz svet vozila i drugih prevoznih sredstava. Uz dobru zabavu i puno humora najmlađi čitaoci će naučiti koja sve prevozna sredstva postoje i čemu služe različite vrste vozila. Prozuji kroz ovu urnebesnu knjigu zajedno sa brojnim životinjama koje kroz nju jure! Odaberi svoje omiljeno vozilo i IDEMOOOO!

Njuškala

Nova knjiga za početnike u čitanju! Jazavičara Gizma nespremnog je zatekla vest da se seli iz grada u obližnje selo, ali će prijateljstva koja bude sklopio sa seoskim psima pretvoriti ovu veliku promenu u dirljivu i zabavnu avanturu.

Tema prijateljstva je centralna u ovoj toploj i uzbudljivoj knjizi. Empatija, emocionalna podrška, solidarnost i udruživanje su vrednosti koje ova priča ističe na različitim nivoima. Spremnost seoskih pasa da prihvate Gizma i pomognu mu dirljiv je, nežan, umirujući i neretko duhovit odgovor na turbulentnu promenu koju je doživeo gradski jazavičar. S druge strane, Gizmova inicijativa i spremnost da se obrati drugima za pomoć pokrenuće lanac pozitivnih i nesebičnih gestova mnogih članova zajednice u rešavanju Đininog problema. Nakon što se udruže u ovom poduhvatu, seoska njuškala će se okupiti oko zajedničke ideje koja će nastaviti da donosi dobro celoj zajednici.

Zagonetke na svim spratovima 2

Radoznali osnovci ponovo imaju priliku da se nađu u ulozi Šerloka Holmsa i razreše 13 zagonetnih zločina! Posle velikog uspeha knjige Zagonetke na svim spratovima usledio je nastavak – još jedno izdanje veoma specifične forme.

Za rešavanje svakog slučaja posebno je važno pažljivo osmotriti mesto zločina, a to je moguće zahvaljujući tome što čitalac presavijanjem stranica menja izgled mesta zločina tokom istrage. Malim detektivima na raspolaganju su izjave žrtava, svedoka i osumnjičenih, kao i činjenice koje će im pomoći u rešavanju zagonetke. Da bi se misterija razrešila biće neophodno korak po korak rekonstruisati šta se dogodilo na mestu zločina i odgovoriti na postavljena pitanja. Rešenja svih zagonetaka nalaze se na kraju knjige.

Efikasni pristupi problemskim situacijama u školi

Nevena Lovrinčević, psiholog s više od trideset godina kliničke prakse, autorka je i voditeljka brojnih akreditovanih seminara namenjenih prosvetnim radnicima. Potreba za ovakvim priručnikom koji je namenjen nastavnicima ukazala se upravo na tim seminarima – na njima se često govori o različitim nepredviđenim izazovima s kojima se nastavnici u osnovnim školama gotovo svakodnevno suočavaju. Za mnoge aspekte svog posla oni su dobro pripremljeni formalnim obrazovanjem, ali im često nedostaju praktična znanja i saveti o tome kako da izađu na kraj s nekim važnim problemskim situacijama, od kojih su mnoge ranije bile sasvim nepoznate. Svrha ovog priručnika jeste da pruži praktična objašnjenja i savete u vezi s takvim situacijama, da tako osnaži nastavnike i pomogne im da delotvornije obavljaju svoj posao i budu njime zadovoljniji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama