U Kragujevcu 120 zaraženih đaka

7 septembra, 2021

U svim kragujevačkim srednjim školama nastava se od juče odvija po kombinovanom modelu.

To je odlučeno prošlog petka nakon sagledavanja epidemijske situacije to jest broja pozitivnih učenika na virus korona, kojih u ovom trenutku ima više od 120, a rukovodilac Školske uprave u Kragujevcu Goran Joksimović rekao je za Tanjug da je odluku doneo Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škole, koji je formiran od strane Kriznog štaba.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić kaže da je gradski krizni štab svakodnevno na vezi s republičkim i da se ne isključuje mogućnost ponovnog uvođenja vanredne situacije, ukoliko bolnički kapaciteti počnu da se pune, što za sada nije slučaj.

On je, povodom održavanja tri velika koncerta u Kragujevcu u poslednjih mesec dana, rekao da „smo u stalnom kompromisu i da život ne može da stane, ali da je na svakome da čuva sebe i svoju porodicu”. „ Imali smo letnji period iza nas koji je bio bitan za sve, bilo je potrebno i malo vremena za opuštanje jer život mora da ide dalje, ljudi su željni druženja, sve je to jasno, a sa druge strane sada imamo veliki pritisak sa zaražavanjem, što tokom leta nismo imali”, rekao je Dašić.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama