У Крагујевцу 120 заражених ђака

7 септембра, 2021

У свим крагујевачким средњим школама настава се од јуче одвија по комбинованом моделу.

То је одлучено прошлог петка након сагледавања епидемиjске ситуације то јест броја позитивних ученика на вирус корона, којих у овом тренутку има више од 120, а руководилац Школске управе у Крагујевцу Горан Јоксимовић рекао је за Танјуг да је одлуку донео Тим за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школе, који је формиран од стране Кризног штаба.

Градоначелник Крагујевца Никола Дашић каже да је градски кризни штаб свакодневно на вези с републичким и да се не искључује могућност поновног увођења ванредне ситуације, уколико болнички капацитети почну да се пуне, што за сада није случај.

Он је, поводом одржавања три велика концерта у Крагујевцу у последњих месец дана, рекао да „смо у сталном компромису и да живот не може да стане, али да је на свакоме да чува себе и своју породицу”. „ Имали смо летњи период иза нас који је био битан за све, било је потребно и мало времена за опуштање јер живот мора да иде даље, људи су жељни дружења, све је то јасно, а са друге стране сада имамо велики притисак са заражавањем, што током лета нисмо имали”, рекао је Дашић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама