U OŠ “Braća Jerković” upućena inspekcija, iz uprave škole kažu da će pripremiti plan nadoknade časova za jučerašnju obustavu rada

novembar 3, 2023

U OŠ “Braća Jerković” u Železniku upućena je prosvetna inspekcija kako bi se utvrdilo da li je bilo nasilja nad učenikom, kažu u Ministarstvu prosvete. Razlog tome je prijava roditelja koji su učiteljicu optužili da je nad njihovim detetom izvršila nasilje.

Ako se utvrdi odgovornost učiteljice, protiv nje će biti pokrenut disciplinski postupak, a do okončanja postupka ona će biti suspendovana. Zakon je predvideo novčane kazne, smanjenje od plate, a moguć je i prekid radnog odnosa u slučajevima težih povreda radnih obaveza.

Našem portalu je juče stiglo saopštenje od kolektiva ove škole, u kom su oni pružili punu podršku koleginici. U znak solidarnosti juče u ovoj školi nije bilo nastave, ali je radio produženi boravak i napravljen je plan nadoknade časova. Danas su se đaci vratili u klupe.

Prema Zakonu o obrazovanju, odmah po prijavi škola je bila u obavezi da pokrene disciplinski postupak za utvrđivanje odgovornosti zaposlene i donese rešenje suspenziji, što je direktorka i učinila.

„Uprava škole ima razumevanja za solidarnost kolega, ali svi moramo voditi računa o interesu dece, te će zato nastavnici i pripremiti plan nadoknade časova za četvrtak, 2. novembar, o čemu će učenici i roditelji biti blagovremeno obavešteni“, piše u saopštenju uprave OŠ “Braća Jerković”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "U OŠ “Braća Jerković” upućena inspekcija, iz uprave škole kažu da će pripremiti plan nadoknade časova za jučerašnju obustavu rada

 1. Bojana Andrejic Visnjic kaže:

  Zbog čega odmah ide suspenzija nastavnika? To zaista deluje kao sto su i rekle njene kolege, da uvek postoji pretpostavka krivice od strane nastavnika.

 2. Mila kaže:

  Zašto što ih stranački zapošljavaju, zato su nam deca nepismena! Svi pametni odlaze!!!!!
  Dosta više!

 3. Milorad kaže:

  Ne razumem ovakve površne objave. Kakvo nasilje se desilo u smislu ” ošamarila dete, istukla po guzi, uvo mu zavrnula, udarala ga po prstima i.t.d. Ako već objavljujete ovakve informacije i ovaj mali detalj ” kako se to desilo” bilo bi čitaocima od koristi radi diskusije. Ovako ispade odma u startu da je učiteljica kriva.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama