У појединим вртићима поново пооштрене мере

11 августа, 2021

У појединим београдским вртићима родитељи и запослени обавештени су о новим правилима која важе приликом довођења деце.

Foto: Canva

“Због погоршавања епидемиолошке ситуације, повратка већег броја деце и запослених са годишњих одмора, пријема новоуписане деце, поново се уводи временски ограничен пријем деце у јутарњим сатима”, наводи се у допису, а преноси Блиц уз напомену да се ова нова мера, за сад односи на родитеље и запослене у предшколским установама на Старом граду.

Маска обавезна

Како се наводи даље, јутарњи пријем спроводи медицинска сестра на превентиви, а родитељи су у обавези да правилно носе заштитне маске преко уста и носа све време у затвореном простору.

Такође, у вртићима је обавезно постављење и коришћење дезобаријере, дезинфекција руку родитеља и запослених алкохолом, као и мерење телесне температуре деци и одраслима.

Родитељи се моле да обавесте запослене у вртићима о здравственом стању детета док је код куће, како се наводи, “најбрже могуће”.

Комплетно вакцинисани запослени уз потврду могу да раде без маске у затвореном простору, осим кухињског особља, али је, пише у допису, “препорука да ставе маску сваки пут када су у блиском контакту са другом особом”.

“Молимо све невакцинисане запослене, као и родитеље деце, да преиспитају свој став и вакцинишу се једном од понуђених вакцина, како бисмо постигли норму колективног имунитета”, пише у допису.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "У појединим вртићима поново пооштрене мере"

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама