У појединим вртићима поново пооштрене мере

У појединим београдским вртићима родитељи и запослени обавештени су о новим правилима која важе приликом довођења деце.

Foto: Canva

„Због погоршавања епидемиолошке ситуације, повратка већег броја деце и запослених са годишњих одмора, пријема новоуписане деце, поново се уводи временски ограничен пријем деце у јутарњим сатима“, наводи се у допису, а преноси Блиц уз напомену да се ова нова мера, за сад односи на родитеље и запослене у предшколским установама на Старом граду.

Маска обавезна

Како се наводи даље, јутарњи пријем спроводи медицинска сестра на превентиви, а родитељи су у обавези да правилно носе заштитне маске преко уста и носа све време у затвореном простору.

Такође, у вртићима је обавезно постављење и коришћење дезобаријере, дезинфекција руку родитеља и запослених алкохолом, као и мерење телесне температуре деци и одраслима.

Родитељи се моле да обавесте запослене у вртићима о здравственом стању детета док је код куће, како се наводи, „најбрже могуће“.

Комплетно вакцинисани запослени уз потврду могу да раде без маске у затвореном простору, осим кухињског особља, али је, пише у допису, „препорука да ставе маску сваки пут када су у блиском контакту са другом особом“.

„Молимо све невакцинисане запослене, као и родитеље деце, да преиспитају свој став и вакцинишу се једном од понуђених вакцина, како бисмо постигли норму колективног имунитета“, пише у допису.