U pojedinim vrtićima ponovo pooštrene mere

11 avgusta, 2021

U pojedinim beogradskim vrtićima roditelji i zaposleni obavešteni su o novim pravilima koja važe prilikom dovođenja dece.

Foto: Canva

“Zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, povratka većeg broja dece i zaposlenih sa godišnjih odmora, prijema novoupisane dece, ponovo se uvodi vremenski ograničen prijem dece u jutarnjim satima”, navodi se u dopisu, a prenosi Blic uz napomenu da se ova nova mera, za sad odnosi na roditelje i zaposlene u predškolskim ustanovama na Starom gradu.

Maska obavezna

Kako se navodi dalje, jutarnji prijem sprovodi medicinska sestra na preventivi, a roditelji su u obavezi da pravilno nose zaštitne maske preko usta i nosa sve vreme u zatvorenom prostoru.

Takođe, u vrtićima je obavezno postavljenje i korišćenje dezobarijere, dezinfekcija ruku roditelja i zaposlenih alkoholom, kao i merenje telesne temperature deci i odraslima.

Roditelji se mole da obaveste zaposlene u vrtićima o zdravstvenom stanju deteta dok je kod kuće, kako se navodi, “najbrže moguće”.

Kompletno vakcinisani zaposleni uz potvrdu mogu da rade bez maske u zatvorenom prostoru, osim kuhinjskog osoblja, ali je, piše u dopisu, “preporuka da stave masku svaki put kada su u bliskom kontaktu sa drugom osobom”.

“Molimo sve nevakcinisane zaposlene, kao i roditelje dece, da preispitaju svoj stav i vakcinišu se jednom od ponuđenih vakcina, kako bismo postigli normu kolektivnog imuniteta”, piše u dopisu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "U pojedinim vrtićima ponovo pooštrene mere"

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama