U predškolskim ustanovama u Beogradu u novembru 233 dece pozitivno na koronavirus

22 novembra, 2021
U predškolskim ustanovama u Beogradu u novembru je bilo 233 dece pozitivne na koronavirus, kao i 707 njihovih roditelja, dok je među zaposlenima njih 203 bilo pozitivno, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Foto: Canva

Radojičić je za RTS izjavio da je u poređenju sa podacima iz septembra i oktobra situacija „mnogo bolja”, i da je, ako se podaci iz predškolskih ustanova preslikaju prema školama, „pravi trenutak” da deca krenu na nastavu u školskim klupama.

Gradonačelnik je rekao da je poboljšanju epidemiološke situacije doprinelo uvođenje kovid propusnica, navodeći da su tokom vikenda u Beogradu inspekcije i komunalna milicija kontrolisali „890 objekata i 435 prevoznih sredstava”.

Prema njegovim rečima, od uvođenja kovid propusnica ukupno je u Beogradu prekontrolisano 15.800 objekata, a kazne zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera su napisane u vrednosti većoj od 11 miliona dinara.

„Nije cilj da kažnjavamo, ali moramo da pošaljemo jasnu poruku da mere moraju da se poštuju. I smanjenje broja novozaraženih je sigurno efekat kovid propusnica”, rekao je Radojičić, prenosi Beta.

On je dodao da su kovid propusnice dovele i do povećanja broja vakcinisanih protiv koronavirusa, navodeći da su poslednji podaci za Beograd „61,8 vakcinisanih prvom dozom, 59,4 vakcinisanih sa dve doze, dok je skoro 30 odsto građana primilo i treću dozu”.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama