У предшколским установама у Београду у новембру 233 деце позитивно на коронавирус

22 новембра, 2021
У предшколским установама у Београду у новембру је било 233 деце позитивне на коронавирус, као и 707 њихових родитеља, док је међу запосленима њих 203 било позитивно, изјавио је данас градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Foto: Canva

Радојичић је за РТС изјавио да је у поређењу са подацима из септембра и октобра ситуација „много боља”, и да је, ако се подаци из предшколских установа пресликају према школама, „прави тренутак” да деца крену на наставу у школским клупама.

Градоначелник је рекао да је побољшању епидемиолошке ситуације допринело увођење ковид пропусница, наводећи да су током викенда у Београду инспекције и комунална милиција контролисали „890 објеката и 435 превозних средстава”.

Према његовим речима, од увођења ковид пропусница укупно је у Београду преконтролисано 15.800 објеката, а казне због непоштовања противепидемијских мера су написане у вредности већој од 11 милиона динара.

„Није циљ да кажњавамо, али морамо да пошаљемо јасну поруку да мере морају да се поштују. И смањење броја новозаражених је сигурно ефекат ковид пропусница”, рекао је Радојичић, преноси Бета.

Он је додао да су ковид пропуснице довеле и до повећања броја вакцинисаних против коронавируса, наводећи да су последњи подаци за Београд „61,8 вакцинисаних првом дозом, 59,4 вакцинисаних са две дозе, док је скоро 30 одсто грађана примило и трећу дозу”.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама