У припреми је уџбеник о климатским променама из ког ће учити предшколци, основци и средњошколци

22 јула, 2020

Деца и млади у Србији ускоро ће добити домаћу верзију иновативног, интерактивног уџбеника о климатским променама “Климатски пакет” захваљујући организацијама Амбасадори одрживог развоја и животне средине, УГ Златиборски круг и Миксер, које су удружиле знања и искуства из области одрживог развоја и образовања младих.

Реч је о иновативном образовном пакету за предшколце, основце и средњошколце који ће допринети подизању свести и нивоа употребљивог знања о климатским променама и њиховим последицама на живи свет на планети.

“Осим што се у овој области крију најважније и најтраженије професије будућности, неопходно је нове генерације образовати у правцу очувања и регенерације животне средине, како би обезбедили здравију, безбеднију и чистију сутрашњицу”, поручују реализатори пројекта.

Пакет ће садржати уџбеник прилагођен настави за децу у основним и средњим школама, преко 100 квиз-картица за интерактивну проверу знања, мапу-постер климатских промена, као и посебан приручник за предаваче.

Током августа биће преведен на српски са локалним примерима и приказима реалних услова и тако прилагођен потребама домаћег образовног система.

Адаптација “Климатског пакета” подразумева и низ тренинга за предаваче из области биологије, географије, физике, и заштите животне средине.

“Климатски пакет” је настао у Русији 2015. као део међународног пилот-пројекта Програма Уједињених нација за развој.

Изворни пакет је креирао интердисциплинарни тим руских експерата укључујући климатологе, географе, биологе, економисте, стручњаке за животну средину, наставнике.

Српска адаптација уџбеника одвија се у оквиру пројекта у области климатских промена који спроводи Министарство заштите животне средине, уз техничку подршку Програма УН за развој и финансијску подршку Глобалног фонда за заштиту животне средине.

Извор: РТВ/Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама