У просвети највише "узбуна"

26 септембра, 2016

Више од годину дана у Србији се примењује Закон о заштити узбуњивача. За то време формирано је 157 предмета по тужбама у вези са узбуњивањем, од којих је решено 89.

Фото: М. Каровић

Фото: М. Каровић


Велики је број пријављених случајева у министарствима трговине, одбране, спољних послова, енергетике, а највише у Министарству просвете, чак 15. Донето је 12 мера за враћање на старо радно место у случајевима где су уручени откази због пријаве корупције на радном месту.
Иако постоји помак када је реч о овој области, према речима Владимира Радомировића из портала Пиштаљка, систем је и даље тром и спор. Оно што је, како каже, охрабрујуће, јесте постојање појединаца, храбрих судија који имају воље да учествују у борби против дубоко укорењене корупције у Србији.
Министарка правде Нела Кубуровић сматра да су узбуњивачи много заштићенији од када се примењује нови закон.
– Судије ефикасно поступају у заштити узбуњивача. Привремена мера која је прва помоћ узбуњивачу мора бити донета у року од осам дана, а просек наших судова у доношењу ове мере је три – навела је министарка.
Извор: Вести онјалн

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


2 коментара на "У просвети највише "узбуна"

  1. J каже:

    I naš kolega profesor iz Kovačice je mesecima pisao o malverzacijama u gimnaziji i uzbunjivao i nadležne organe i javnost, pa je skoro ubijen u sopstvenoj kući. Nekoliko dana nigde nije bilo nijedne vesti o tome a onda je pre pokretanja bilo kakve istrage krenulo tabloidno blaćenje.

    1. Први каже:

      Daleko je to od istine. U kovačičkoj gimnaziji nikad nije bilo ni nazovi uzbunjivača. To što “vaš” kolega zloupotrebljava internet medije je destruktivno. Pogazio je etički kodeks koji vlada među profesorima. Molio je da ga učenici podrže – a krio se iza satanističkih simbola.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама