U školama u Republici Srpskoj nastavljena nastava

2 novembra, 2020

U školama u Republici Srpskoj danas je nastavljena nastava. U prostorijama osnovnih i srednjih škola od danas će biti realizovane i sve sportske i druge aktivnosti školske dece i omladine, naveli su u Ministarstvu prosvete i kulture.

Iz Ministarstva ističu da im, u skladu sa epidemiološkom situacijom, vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave, u narednom periodu mogu dostaviti predlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama, piše Srna.

Predlog može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odeljenja.

– Ministarstvo i Republički pedagoški zavod će, u slučaju potrebe u bilo kojoj lokalnoj samoupravi, za učenike osnovne škole, u saradnji sa Radio-televizije Republike Srpske, organizovati nastavu na daljinu, a za učenike srednje škole nastava na daljinu će biti organizovana posredstvom elektronskih sredstava komunikacije, na isti način kao što je to bilo uspešno realizovano u drugom polugodištu prethodne školske godine – naglašavaju u resornom ministarstvu.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama