У Војводини за треће дете 12.000 динара месечно

20 јула, 2016

Покрајинска влада ће наставити са пружањем финасијске помоћи породицама у којима се роди треће дете и то у износу од 12.000 динара месечно по кориснику, до краја 2016. године, саопштио је Покрајински секретаријат за информисање.

У саопштењу се наводи да је Покрајинска влада, на данашњој седници којом је председавао Игор Мировић, задужила је Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова, да након ребаланса покрајинског буџета за 2016. годину настави са исплатом новчане помоћи породицама у којима се роди треће дете.”Након разматрања Информације о реализацији мера утврђених програмом демографског развоја АП Војводине у првом полугодишту 2016. године, Покрајинска влада је оценила да су мере којима се подстиче рађање деце, један од трајних приоритета и истовремено констатовала да је неопходно изнаћи додатна средстав за те потребе с обзиром на чињеницу да у актуелном буџету АП Војводине за 2016. годину нису била предвиђена средства за ту намену”, каже се у саопштењу.
Поред поменуте, Покрајинска влада на данашњој седници је допунила и Одлуку о броју студената за упис у прву годину мастер академских студија и докторских академских студија, који се финансирају из буџета АП Војводине, на факултетима Универзитета у Новом Саду, у школској 2016/2017. години.
На Природно-математичком факултету, акредитован је нови студијски програм мастер академских студија Примењена математика: Наука о подацима, за извођење на српском и енглеском језику, а на тај програм ће у наредној школској години моћи да се упише 20 студената на буџету.
На данашњој седници донета су и решења о постављењу седам подсекретара и 15 нових помоћника покрајинских секретара у ресорним секретаријатима, те пет нових помоћника директора Управе за капитална улагања и Управе за заједничке послове покрајинских органа.
 

Извор:ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама