У Војводини због грипа школе и вртићи затворени до 21. фебруара

11 фебруара, 2020

Ради заштите здравља деце, настава у школама и вртићима у Војводини обуставља се од 12. до 21. фебруара 2020. године. Одлука о начину надокнаде пропуштеног образовно-васпитног рада биће донета накнадно.

Foto: Canva

Ова одлука се односи искључиво на територију Војводине, на којој важи и посебан школски календар, те су се ђаци после зимског распуста вратили у школске клупе 15. јануара. У Београду и другим деловима Србије, основци и средњошколци су на другом делу зимског распуста и они би регуларно требало да се врате у школске клупе после Дана државности, у уторак 18. фебруара.

Како су јуче за “Блиц” истакли из Градског завода за јавно здравље Београда, “број грипозних у престоници је скоро преполовљен и тренутне су процене да неће бити разлога за продужетак распуста”.

Грип је у Војводини у протеклих недељу дана био широко распрострањен и све више грађана је оболело, а како саопштава Покрајински секретаријат за здравство интензитет вируса изнад епидемијског прага регистрован је на територији пет округа.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама