U vrtiće se vraća mera iz maja – roditelji će dokazivati da moraju na posao

16 novembra, 2020

Nakon danas održanog sastanka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na kom su s predstavnicima Ministarstva razgovarali članovi Odbora za predškolsku delatnost sindikata “Nezavisnost”, odlučeno je da se vrate mere za borbu protiv epidemije koje su u vrtićima važile tokom maja. Ovo je izjavila Suzana Lazarević, predsednica sindikata, a preneo Telegraf.

Foto: Canva

Danas ili sutra će, prema pisanju ovog lista, biti doneta odluka da u vrtić mogu samo ona deca čija oba roditelja rade i moraju fizički biti prisutni na poslu. Za to će, kao i u maju, biti potrebna potvrda poslodavca.

– Važiće za celu Srbiju. Može da bude obaveza, a može i preporuka, znaće se do kraja dana, ali plan je da se rastereti sistem. Popunjenost kapaciteta je 99 odsto – kaže ona.

Prema njenim rečima, mera o potvrdama bi bila ograničena.

– Važila bi sada tokom novembra i u decembru do raspusta – objašnjava ona.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "U vrtiće se vraća mera iz maja – roditelji će dokazivati da moraju na posao

  1. Milica kaže:

    Bravo i onako dovode bolesnu decu upravo oni koji su nezaposleni

  2. Marina kaže:

    U maju, u našoj grupi, samo jedan poslodavac je hteo da izda potvrdu. Samo je jedno dete išlo od 30. Ne pitajte kako su se roditelji snalazili.

  3. Bojana kaže:

    Naravno deca ne idu u vrtić zbog druženja sa vršnjacima, kreativne edukacije i zdravog razvoja, nego zbog čuvanja?! Ili se uporno radi isključivo na zaglupljivanju svesti i nazadovanju naroda na svim nivoima, počev od najmlađih…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama