U vrtiću na Zvezdari četvoro zaraženih

8 juna, 2020

Četiri spremačice u vrtiću “Zvončica” na Zvezdari pozitivne su na koronavirus, saopšteno je iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. Dodaje se da je vrtić kompletno dezinfikovan, a da svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne dolaze na posao, a nadležni prate situaciju.

Foto: Canva

“Po dobijanju pozitivnih rezultata, Predškolska ustanova ‘Zvezdara’ se odmah obratila Gradskom zavodu za javno zdravlje za dalja uputstva i potvrđeno je da je potrebno dezinfikovati sve prostorije vrtića, a da zaraženi i njihovi kontakti budu u izolaciji 14 dana, bez obzira na rezultat testa”, navodi se u saopštenju ovog sekretarijata.

Dodaje se da je vrtić kompletno dezinfikovan i bezbedan, svi zaposleni koji su bili u kontaktu sa zaraženima ne dolaze na posao, a nadležni prate situaciju.

Zaposlene koje su pozitivne na virus nisu bile u direktnom kontaktu sa decom, tokom boravka na poslu svuda su koristile zaštitnu masku i rukavice, osim u prostoriji koju spremačice koriste za pauzu, a bile su i u privatnom kontaktu van posla.

Sve imaju blage simptome bolesti i na kućnom su lečenju.

U svim vrtićima u Beogradu, koji su posle skoro dvomesečne pauze zbog epidemije koronavirusa otvoreni 11. maja, na snazi su mere opreza koje su propisali epidemiolozi.

Mere uključuju i trijažu dece i zaposlenih na ulazu u vrtiće, kako bi se sprečilo širenje virusa.

Od otvaranja, u vrtiću “Zvončica” boravi od 130 do 150 dece, od ukupno upisanih oko 400.

Izvor: Beoinfo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama