Učenici iz Trstenika koji su nastavnici izmakli stolicu mogu biti izbačeni iz škole

17 novembra, 2022

Protiv tri učenika Tehničke škole u Trsteniku pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak zbog incidenta, koji se dogodio u učionici škole 9. novembra. Učenici su izmakli profesorki stolicu, ona je pala na pod, dok su oni snimali mobilnim telefonom i smejali se. Direktor škole Milan Glidžić za N1 kaže da će do sledeće srede biti doneta odluka o kazni za ove učenike i da je o slučaju obavešteno javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad i školska uprava. Obavešteni su i roditelji, koji su iznenađeni i zgroženi postupkom svoje dece, ističe Glidžić.

Dvoje učenika koji su učestvovali u incidentu su maloletni dok je jedan punoletan. „Obavili smo razgovore sa roditeljima, upućeni su im pisani pozivi. Roditelji dva učenika su se odvazvali, a jedan nije, po svemu sudeći, primio poziv“, naveo je Glidžić.

On kaže i da je snimak nasilja dece prema profesorki video iste večeri oko 23 sata i da je njime „bio blago rečeno šokiran“.

Učenici koji su učestvovali u incidentu nisu bili poznati po većim prekršajima u školi. Dešavalo se, kaže direktor da pobegnu sa časa pred pismeni zadatak ili usmeno odgovaranje zbog čega su dobijali neopravdane izostanke, ali ovako nešto ne…“Ovo je prvi slučaj da se ovako nešto desilo, ja sam 30 godina u ovoj školi“, navodi direktor.

Na pitanje da li učenici zbog incidenta mogu da budu isključeni iz škole, Glidžić kaže da postoji ta mogućnost i precizirao da se ta odluka očekuje sledeće srede.

Ceo tekst: N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Učenici iz Trstenika koji su nastavnici izmakli stolicu mogu biti izbačeni iz škole

 1. SM kaže:

  Direktora na zavod za zapošlhavanje,učenike izbaciti iz škole,ministar prosvete da podnese ostavku,

 2. Anica kaže:

  Zahvaljujući nadležnima u prosveti koji se bave demagogijom i površnom pristupu problemima u školi,bahatošću roditelja i velikim pravima,a zanemarenim obavezama učenika mi tonemo u sve veći glib.Kada bi se malo prevagnulo na stranu prava nastavnika i obaveza učenika moglo bi nam bilo spasa.

 3. Miki kaže:

  Skole su pune nasilja.Ucenicima je dozvolheno da rade sta god hoce.Niko ih ne kaznjava ili su kazne blage.Zato su pojedina deca postala agresivna moze im se.

 4. Aleksa kaže:

  Šta to znači mogli bi biti izbačeni? Moglo bi biti a ne sigurno će biti izbačeni?
  I posle se pitamo zašto je tako u prosveti?

 5. Nesa kaže:

  U jaka mi kazna, Da li je nekome palo na pamet da ih posalje na lecenje a roditelje lupi po dzepu?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama