Ученици од 1. до 4. разреда развијају предузетничко размишљање

9 јуна, 2021

У сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Републички секретаријат за јавне политике Владе Републике Србије (РСЈП)  покренуо је пилот пројекат „Учионица какву желим“.

Foto: Canva

Циљ пилот пројекта је развој предузетничког размишљања код ученика од 1. до 4. разреда основне школе. Пројекат се спроводи у десет основних школа на територији града Београда.

Ученици су кроз овај пројекат осмислили изглед учионице какву желе, а онда  су уз помоћ својих учитељица направили и мали финансијски план и израчунали колико та идеја кошта.

Потом су осмишљавали и мале маркетиншке кампање у форми видеа, где су објаснили зашто је њихова идеја важна, како би прикупили новац од потенцијалних донатора.

Кампање које су ђаци осмислили заинтересовани ће моћи да виде на интернет платформи „Donacije.rs“ од 7. до 20. јуна 2021. године, путем линка https://ucionica.donacije.rs/ucionica/.

Сви који подрже дечје идеје добиће и неку од симболичних, али веома маштовитих и оригиналних награда, коју су припремили ученици.

На каналима РТС-а од јесени биће емитоване едукативно-забавне дечје емисије које ће приказати цео процес од идеје до реализације овог пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Ученици од 1. до 4. разреда развијају предузетничко размишљање"

  1. Aleksa каже:

    Kad čujem da su učenici od 1. do 4. razreda nešto osmislili u vezi sa preduzetništvom, momentalno mi pripadne muka.
    Da li zaista mislite da neko veruje da to učenici u uzrastu mogu da rade? Sav posao ste prebacili na nastavnike kao da oni nemaju već dovoljno posla nego još da prava kampanje i projekte.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама