Učitelji na udaru: za dve nedelje broj zaraženih skočio 2,5 puta

decembar 19, 2020

Unija SPRS saopštila je danas da je 6% učitelja u ovom trenutku zaraženo koronavirusom, što je više nego duplo više u odnosu na pre dve nedelje.

Na osnovu podataka sakupljenih sa terena, zatražen je odlazak učitelja i dece od prvog do četvrtog razreda, na onlajn nastavu. U tom trenutku, bilo je nešto više od 2,5 procenata zaraženih i isto toliko zaposlenih u izolaciji.  

Foto: Canva

Broj zaražene dece, kažu, nisu uspeli da utvrde.

Samo dve nedelje posle, 18.12.2020. godine, procenat se popeo na zabrinjavajućih 10! I to, blizu 6 procenata zaraženih i nešto manje od 4 procenta izolovanih zaposlenih. 

“Da li su prethodne dve sedmice ostvarile svoju svrhu i koju, treba pre svega da  kaže Krizni štab, koji nas nikada i nije konsultovao u vezi sa podacima. Imaju li oni svoje brojke ili nemaju, to ne znamo, ali je jasno da smo previše rizikovali, jer  je ovih 3000 ljudi, zarazilo još duplo toliko, što svojih ukućana, što đaka, što roditelja svojih đaka. 

Ove brojke ne možemo promeniti, ali još jednom apelujemo da se od ponedeljka ne drže roditeljski sastanci, već da o ocenama svoje dece roditelji/staratelji budu obavešteni onlajn.” – zaključuju iz Unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama