Учитељи на удару: за две недеље број заражених скочио 2,5 пута

19 децембра, 2020

Унија СПРС саопштила је данас да је 6% учитеља у овом тренутку заражено коронавирусом, што је више него дупло више у односу на пре две недеље.

На основу података сакупљених са терена, затражен је одлазак учитеља и деце од првог до четвртог разреда, на онлајн наставу. У том тренутку, било је нешто више од 2,5 процената заражених и исто толико запослених у изолацији.  

Foto: Canva

Број заражене деце, кажу, нису успели да утврде.

Само две недеље после, 18.12.2020. године, проценат се попео на забрињавајућих 10! И то, близу 6 процената заражених и нешто мање од 4 процента изолованих запослених. 

“Да ли су претходне две седмице оствариле своју сврху и коју, треба пре свега да  каже Кризни штаб, који нас никада и није консултовао у вези са подацима. Имају ли они своје бројке или немају, то не знамо, али је јасно да смо превише ризиковали, јер  је ових 3000 људи, заразило још дупло толико, што својих укућана, што ђака, што родитеља својих ђака. 

Ове бројке не можемо променити, али још једном апелујемо да се од понедељка не држе родитељски састанци, већ да о оценама своје деце родитељи/старатељи буду обавештени онлајн.” – закључују из Уније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама