Удружење за заштиту потрошача упозорава: Ове чоколаде треба повући из употребе

6 јула, 2016

Киндер чоколадице у себи садрже опасну материју која “можда изазива рак , саопштено је из немачког удружења за заштиту потрошача Фудвоч…
Тестирање немачког удружења за заштиту потрошача “Фудвоч” показало је да “киндер” чоколаде садрже опасну материју која “можда изазива рак”, пише 5. јула 2016. године Б92.
Поред Киндера, “позитивна” су била и још два бренда дечјих чоколада. Удружење је позвало надлежне органе да повуку из продаје Феререове производе: “”kinder rig”, Линдтове “fioreto nugat min” и Рубезахлове “sanrajs klasik čoko hepen”, због тога што садрже “могуц́е канцерогене супстанце”.
Те чоколадице у себи наводно, имају такозвана “ароматична минерална уља (MOAH))”, саопштио је Фудвоч.
“Произвођачи су криви. Уместо да склоне опасне слаткише са полица и алармирају потрошаче, они тврде да раде све по закону”, рекао је Џон Хег, представник Удружења.
Тестирано је преко 20 врста чипсева и чоколадица и пронађена су засиц́ена минерална уља (MOAH)) која приликом разлагања у људском организму могу изазвати оштец́ења органа, а деца су посебно изложена ризику.
Испоставило се да “киндер” чоколадица која је једна од најпродаванијих у Немачкој, има највец́и ниво тих минералних уља.
Удружење је навело у свом саопштењу и да се та супстанца преноси у храну преко рециклираног паковања које је претходно штампано мастилом које у себи има та уља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама