Ухапшена жена која је претукла наставницу биологије, биће саслушана 15. јуна

Foto: Canva

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници ПС Нови Београд, у сарадњи са Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили А. Р. (1992) због основане сумње да је извршила кривична дела злостављање и мучење и угрожавање сигурности.

Она је, како се сумња, јуче у учионици Основне школе „Јован Дучићˮ на Новом Београду, незадовољна закључном оценом свог детета, вербално и физички напала наставницу ове школе.

Наставници су у КБЦ Земун констатоване вишеструке лаке телесне повреде, наводи се у саопштењу и додаје да је А. Р. одређено задржавање до 48 часова, након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведена надлежном тужилаштву.

Јавни тужилац ће 15. јуна саслушати окривљену о свим околностима догађаја.

„Свесни учесталости напада на просветне раднике Треће основно јавно тужилаштво у Београду ће предлагати најстроже санкције и на тај начин утицати на безбедност свих грађана и очување образовних институција“, закључује се у саопштењу.

РТС је покушао да ступи у контакт са директорком школе „Јован Дучић“, али није одговорила на наш позив, нити на СМС поруку.

Скуп испред школе

Савет родитеља, у међувремену, позвао је све родитеље на скуп  у 17 часова против насиља испред школе на Новом Београду.

Синдикат радника у посвети тражи од надлежних да реагују јер је, кажу, овакав начин понашања према просветним радницима недоспустив.

Извор: РТС/МУП