Umesto osmomartovskih poklona, nastavnice iz Kaća od đaka su tražile nešto drugo

10 marta, 2020

Na inicijativu nastavnica u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ u Kaću, novac koji su njihovi učenici skupili u nameri da im kupe poklone za Dan žena, preusmeren je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka „Nurdor“.

Foto: FB, OŠ “Đura Jakšić”

Inicijativa za ovaj human gest potekla je od nastavnice Ane Jacanović, koja je primetila da se iz godine u godinu ogromne sume prikupljaju za skupocene poklone nastavnicama i učiteljicama. Kako kaže, gubi se smisao poklona, obeležavanja praznika žena, a deci se šalje poruka da skupoceni pokloni imaju veću važnost od, na primer, buketa cveća ili bombonjere.

– Iza ideje da novac koji bi inače bio potrošen na poklone bude uplaćen na račun Nurdora stali su svi u školi. S obzirom na to da sam na ideju došla u petak, a da su pojedina deca već kupila poklone, mi nastavnice koje smo dobile poklone otkupile smo iste i uplatile novac na račun Udruženja roditelja dece obolele od raka juče i danas. Deca su bila oduševljena jer su shvatila plemenitost ovakvog čina i znaju gde je novac njihovih roditelja otišao. Ceo dan su bili srećni, hodnicima su uzvikivali ‘Nurdor, Nurdor!’ i nama je drago da smo im dali ovakav primer – ispričala je nastavnica Jacanović za 021.rs.

Ona apeluje na koleginice iz drugih škola da ovakvu ideju usvoje i doprinesu razvoju udruženja poput Nurdora, a kako bi deca obolela od raka što pre došla do terapije i izlečenja.

– Mi moramo da budemo primer drugima i da iniciramo ovakve aktivnosti – manje da primamo Monine tašne, mikrotalasne uređaje, skupocene satove, čak i bicikl se danas daruje – dodala je ona.

Kako je objavljeno na Fejsbuk stranici škole, u pitanju su učenici odeljenja 6/4, 7/1, 7/3.

Autor: novisad.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama