Unija SPRS: Preko 5.000 zaposlenih u prosveti je trenutno van sistema, hitno preći na onlajn nastavu

25 novembra, 2020

Predlog Unije SPRS o produžetku jesenjeg raspusta nije prihvaćen od nadležnih, pa sada imamo tešku situaciju u školama Srbije i polako klizimo ka slomu obrazovnog sistema, na šta je Unija SPRS upozorila još 16. novembra 2020. godine, stoji u saopštenju koje je USPRS danas uputila medijima.

Foto: Canva

Kako kažu, na osnovu prikupljenih podataka, u školama Srbije trenutno imamo preko 5.000 zaposlenih van sistema (zaraženi virusom ili u izolaciji), a veruju da je broj zaražene dece još i veći, jer nije izvršeno testiranje u većem obimu što bi pokazalo stepen zaraženosti među njima. 

“Na osnovu svega navedenog, Unija SPRS traži hitan prelazak na onlajn nastavu kako u osnovnim tako i u srednjim školama Srbije, tamo gde je situacija kritična. Poseban akcenat bi dali na opterećenost naših učitelja, koji od 1. septembra rade u duplim smenama sa dve grupe učenika, kao i sa učenicima koji masovno prelaze na onlajn nastavu.” – kažu iz Unije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Unija SPRS: Preko 5.000 zaposlenih u prosveti je trenutno van sistema, hitno preći na onlajn nastavu"

  1. Aleksa kaže:

    Može li UNIJA da se pozabavi pitanjem dikriminacije učitelja? I sama UNIJA kaže da su učitelji preopterećeni, a sada se očekuje da do kraja zamišljene krive KŠ jedino učitelji čuvaju decu, kako reče ministar Ružić. Da li učitelji treba da podnesu tužbu protiv KŠ zbog diskriminacije? Da li treba da podnesu tužbu protiv novodošlog ministra Ružića zbog omalovažavanja i diskriminacije?
    Po evidenciji o zaražavanju, korona ne prepoznaje ko koji predmet predaje.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama