Uprkos rekordnom broju novih slučajeva korone, Grčka otvara škole

8 aprila, 2021

Vlada u Atini je potvrdila da će Grčka otvoriti srednje škole od sledeće nedelje uprkos nedavnom rekordnom broju novih dnevnih slučajeva zaraze, u čemu se najviše oslanja na besplatne kućne komplete za samotestiranje na Kovid 19.

Foto: Canva

Rojters prenosi da je grčka vlada započela masovnu distribuciju kompleta za kućno testiranje na koronavirus za koje se nada da će pomoći u kontroli pandemije i ponovnom otvaranju ekonomije.

Ministarka prosvete Niki Kerameos najavila je da će srednje škole ponovo početi sa nastavom od 12. aprila, ali pod uslovom da i učenici i nastavnici nose maske i najmanje se dva puta nedeljno testiraju na Kovid 19, navodi agencija.

Rojters prenosi da su besplatni kompleti za kućno testiranje, koji su prvobitno bili rezervisani samo za tu namenu pre masovne distribucije svim odraslim osobama, počeli da se pojavljuju danas u apotekarskim radnjama.

„Ovo je ogroman projekat u kome Grčka prednjači”, naglasio je zamenik ministra zdravlja Vasilis Kontozaminis, navodi agencija.

Grčki zvaničnik je dodao da je već dostupno 2 miliona kompleta za samotestiranje, a da će novih 7 miliona stići u apoteke do kraja sledeće nedelje, prenosi Tanjug.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama