Урош Петровић: Загонетке су авантура духа и ума, оне чине да мозак постаје све моћнији

јануар 13, 2019

Пар дана пред прошлогодишњи Сајам књига у Београду изашла је нова књига загонетки Уроша Петровића под називом „Неко се уселио у ону стару вилу”. После едиције о Марти Смарт која је постала врло популарна међу децом, али и одраслима, на ред су дошле авантуре Луном, Лиром и Веом, децом чудних нарави из још чудније Улице љуљашки.

Њихове авантуре су узбудљиве, забавне и, што је најважније, врло загонетне. Чак тридесет мозголомних мистерија прати јунаке ове књиге, а читаоцу неће дати мира док их све не реши.

Говорећи о свом новом роману у загонеткама, Урош каже да мистерије из његовог романа обично пре реше деца него њихови родитељи. Истиче и да је раду на књизи било посвећено много пажње.

“Код те књиге се јако пазило на врсту папира, какав ће мирис да буде, као у детињству. Илустратори су врхунски. Пазило се на сваки детаљ”, каже Петровић и додаје да деца воле његове хороре.

„Књигу је илустровао Александар Золотић, била је једна од три најлепше књиге на сајму. То је роман у загонеткама – чита се као роман док не налетите на мистерију. Тек кад је решите, можете даље. Те загонетке нису тешке кад човек да одговор, али смо приметили да деветогодишњаци много брже и успешније проналазе одговор од одраслих.

Загонетке су једна авантура ума и духа и док их решавате, мозак постаје све моћнији и моћнији.” – каже Урош Петровић

Један примерак ове књиге поклањамо, а како да до њега дођете, откријте на нашем Инстаграм профилу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама