Ускоро почиње реконструкција ООШ „Рибникар“, Град ће изаћи у сусрет захтевима родитеља

Градски менаџер Мирослав Чучковић рекао је за РТС да је издата грађевинска дозвола за реконструкцију ООШ „Владислав Рибникар” , а да ће град изаћи у сусрет свим захтевима које буде поставила Радна група Владе Србије.

„Формирана је Радна група Владе Србије, у којој су надлежна министарства и Савет родитеља и представници руководства школе. Ми ћемо као град изаћи у сусрет свим оним захтевима које они буду и поставили пред нас”, нагласио је Чучковић.

За површину објекта од 9.000 квадрата направљена је, навео је, нова процена цене обнове, која износи око 750 милиона динара.

„Ситуација у Рибникару је специфична. Она налаже да сачекамо заједничку одлуку Радне групе и родитеља, па ћемо приступити онако како они желе уређење тог простора”, закључио је градски менаџер.

Министарство просвете објавило је и списак установа које би могли да користе ученици Основне школе „Владислав Рибникар” који не желе да имају наставу у просторијама школе. Родитељи треба да се изјасне које установе су им прихватљиве како би Министарство просвете у петак припремило план активности за следећу недељу за ученике у доступним објектима, навeдено је у саопштењу министарства које је пренео Танјуг.